Tiramisu- reţetă simplă, ideală pentru leneşi
INGREDIENTE PENTRU 4 PORŢII:
- 1/2 cană de lapte
- 2/3 cană de zahăr
- 4 gălbenuşuri de ou
- 1 linguriţă de extract de vanilie
- 2 cutii de mascarpone de 250g
- 1 cană de cafea la temperatura camerei
- 1/4 cană de rom (opţional)- se poate folosi
- 24 de pişcoturi
- pudră de cacao
MOD DE PREPARARE:
- Ai nevoie de 4 pahare de dimensiuni mai mari
- Într-un ibric încălzeşte laptele şi 1/3 cană cu zahăr la foc mediu. Într-un bol separat, amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi extractul de vanilie.
- Când laptele începe să fiarbă adaugă-l încet peste amestecul cu gălbenuşurile şi amestecă constant până se omogenizează.
- Adaugă compoziţia înapoi în ibric şi las-o să se gătească în timp ce amesteci la foc mic timp de 3-4 minute, până devine mai densă.
- Adaugă compoziţia într-un bol şi acoperă-l cu folie de plastic. Lasă-l la frigider timă de 30 de minute să se răcească.
- După ce compoziţia s-a răcit, adaugă crema de mascarpone şi amestecă bine.
- Într-un vas mic, amestecă alcoolul cu cafeaua, doar dacă foloseşti rom. Dacă nu, lasă doar cafeaua şi introdu pişcoturile la îmnuiat, suficient cât să nu se rupă.
- Adaugă în fiecare pahar câte un strat de pişcoturi şi unul de cremă (compoziţia obţinută) până când acesta se umple.
- Repetă procesul până obţii cel mult trei straturi.
- Lasă-l la frigider pentru alte 30-45 de minute, iar la final, adaugă praful de cacao, presărat.