Cu siguranţă nimic nu se compară cu serile în care pizza şi pastele se află printre plăcerile tale nevinovate, dar ce faci atunci când pe lista dorinţelor tale se află un desert gustos şi delicios? Pentru cei leneşi, venim cu o reţetă extrem de simplă de mini tiramisu care să-ţi potolească pofta şi să te poţi bucura de aroma de cafea.
INGREDIENTE PENTRU 4 PORŢII:
-
1/2 cană de lapte
-
2/3 cană de zahăr
-
4 gălbenuşuri de ou
-
1 linguriţă de extract de vanilie
-
2 cutii de mascarpone de 250g
-
1 cană de cafea la temperatura camerei
-
1/4 cană de rom (opţional)- se poate folosi
-
24 de pişcoturi
-
pudră de cacao
MOD DE PREPARARE:
-
Ai nevoie de 4 pahare de dimensiuni mai mari
-
Într-un ibric încălzeşte laptele şi 1/3 cană cu zahăr la foc mediu. Într-un bol separat, amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi extractul de vanilie.
-
Când laptele începe să fiarbă adaugă-l încet peste amestecul cu gălbenuşurile şi amestecă constant până se omogenizează.
-
Adaugă compoziţia înapoi în ibric şi las-o să se gătească în timp ce amesteci la foc mic timp de 3-4 minute, până devine mai densă.
-
Adaugă compoziţia într-un bol şi acoperă-l cu folie de plastic. Lasă-l la frigider timă de 30 de minute să se răcească.
-
După ce compoziţia s-a răcit, adaugă crema de mascarpone şi amestecă bine.
-
Într-un vas mic, amestecă alcoolul cu cafeaua, doar dacă foloseşti rom. Dacă nu, lasă doar cafeaua şi introdu pişcoturile la îmnuiat, suficient cât să nu se rupă.
-
Adaugă în fiecare pahar câte un strat de pişcoturi şi unul de cremă (compoziţia obţinută) până când acesta se umple.
-
Repetă procesul până obţii cel mult trei straturi.
-
Lasă-l la frigider pentru alte 30-45 de minute, iar la final, adaugă praful de cacao, presărat.