Tips and Tricks pentru masa de Crăciun: Chef Scărlătescu te învaţă cum să faci sarmale!
Vine soacra la masa? O poti da pe spate cu ceva absolut delicios – Sarmalele lui Scarlatescu! Si nu, nu trebuie sa stie nimeni ca le-ai comandat online :P! Vrei un selfie reusit cu masa de Craciun plina de bunatati? Pui hashtag #sarmaleleluiscralatescu, iar like-urile or sa curga! Nu stii cum sa decorezi masa de sarbatori? Servetele rosii, o coronita de brad, si sarmalele lui Scarlatescu! Daca nu stii ce sa daruiesti… Invita-ti prietenii la masa si ofera-le o experienta demna de Chef. Chef, Catalin Scarlatescu. Daca vrei sa primesti un super cadou de la Mos Craciun, lasa o portie de Sarmale semnate Chef Scarlatescu, langa brad!
Sarmale a la Chef Scarlatescu!
Masa festiva de Craciun este un moment special care reuneste intreaga familie intr-o atmosfera calduroasa, cu preparate delicioase, povesti pline de farmec si zambete alaturi de cei dragi. Iar cum bine stim, de pe mesele romanilor, de Sarbatori, sarmalele sunt nelipsite. Delicioasele preparate din carne invelite in frunze de varza murata, pe care toti membrii familiei le asteapta cu entuziasm.
Asadar, un preparat traditional romanesc, gatit dupa reteta lui Chef Catalin Scarlatescu, va fi cu siguranta vedeta de pe masa de Craciun.
Ne este clar, cat de strict si profesionist este Chef Catalin Scarlatescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, asa ca, dupa ce a adunat ingredientele perfecte, a inceput sa lucreze la reteta pentru preparatul mult ravnit de Sarbatori. Dupa ani intregi de explorat si incercat diverse imbunatatiri la reteta traditionala pentru sarmale, Chef Catalin Scarlatescu, a descoperit secretul care le face sa fie extrem de gustoase.
Iata de ce ai nevoie pentru a le pregati acasa:
2 kg ceapa
4 kg de carne tocata de porc
500 gr orez
40 gr piper
11 gr/kg sare
1 bucata de afumatura
Bulion
Varza murata
Incepem prin a toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.
Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.
Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale. Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.
Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, Sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.
In cazul in care esti foarte ocupata si nu ai timp sa le pregatesti, nu iti face griji! Le poti comanda gata facute…online. Simplu si rapid! In plus, nimeni nu trebuie sa stie ca nu le-ai facut tu. Iata de unde le poti comanda: www.incaunavarog.ro!