Începând de vineri, 22 martie, bucureștenii vor avea ocazia să vadă o expoziție controversată de cadavre umane. Expoziția „The Human Body” va putea fi vizitată, de marți până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00, până pe 30 iunie, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!
Expoziția „The Human Body” oferă vizitatorilor posibilitatea de a vedea organismul uman prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său.
„Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască. Expoziția „The Human Body” își poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane. „De ce strănutăm? De ce sunt șoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului? Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilității? Care mușchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găsește vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?” sunt doar câteva din întrebările la care veți afla răspuns vizitând expoziția The Human Body„, anunță organizatorii.
Corpurile umane prezentate în cadrul expoziției „The Human Body” au fost donate către Dalian Hoffen Bio-Technique Laboratory, în conformitate cu legislația chineză. Aceste cadavre au rămas nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.
Expoziția include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează.
Un bilet pentru adulți costă 50 lei de persoană, de marți până vineri, iar în week-end intrarea costă 60 lei de adult. Pensionarii sau studenții pot intra la expoziție cu 40 lei de persoană, în intervalul marți – vineri, iar în week-end, aceștia vor plăti 50 lei pentur un bilet. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani plătesc 32 de lei pentru un bilet, de marți până vineri, iar sâmbăta și duminica accesul lor se taxează cu 40 lei de persoană. În cazul grupurilor care au mai mult de 10 copii, intrarea la expoziție costă 30 lei de persoană.
Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.
Abonamentele de familie costă 85 lei, de marți până vineri, și 100 lei în week-end, pentru grupurile formate dintr-un adult și doi copii, familiile formate din doi adulți și un copil trebuie să plătească 110 lei, de marți până vineri, iar în week-end aceștia trebuie să achite 120 lei pentru a avea acces la expoziție. De asemenea, familiile formate din doi adulți și doi copii au la dispoziție abonamente de 120 lei de grup și, respectiv, 135 lei de grup, tarife valabile de marți până vineri și, respectiv, în week-end.
Adulții care achiziționează bilete în avans, în perioada 6 martie – 21 martie, beneficiază de un discount de 20%. Oferta este valabilă numai pentru adulți și este diponibilă în număr limitat.
Biletele au fost puse în vânzare începând de miercuri, 6 martie. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești) sau în două rate lunare, prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.