Teorie inedita despre accidentele din Bucium si Letcani
43 de morti si 96 de raniti, aceasta este cronica neagra a accidentelor rutiere inregistrate de Politia Rutiera din Iasi in zona Bucium si Letcani; statistica include perioada anilor 1990-1998.
Marin Cibotaru, lt.colonel la sectia V de Politie, a studiat timp de cativa ani fenomenul „Bucium – Letcani” si a gasit o explicatie ciudata a tragediilor produse in aceste zone.
Radiatiile-s de vina
Studiul realizat de locotenent-colonelul Cibotaru are o concluzie care te pune pe ganduri: accidentele rutiere din zonele Bucium si Letcani au drept cauza, cu unele exceptii, poluarea electromagnetica generata de releele de emisie-receptie din zona.
„Timp de 12 ani am studiat dinamica accidentelor rutiere din Bucium si Letcani. Accidentele au crescut in intensitate odata cu traficul si cu cresterea gradului de incarcare a statiilor din Bucium si Letcani. In principal, e vorba de o depasire a limitelor normale ale emisiei de radiatii electromagnetice”, spune Marin Cibotaru.
Scade capacitatea de concentrare
Politistul iesean spune ca „intrand intr-un camp electromagnetic, functie si de intensitatea cu care acesta se propaga, sistemul nervos al soferilor este influentat. Scade capacitatea de concentrare si pot avea loc reactii necontrolate astfel incat, in cateva secunde, soferul se poate trezi in decor sau implicat intr-un grav accident de circulatie. Apar si tulburari vizuale”.
Cibotaru sustine ca in zona releelor, datorita undelor electromagnetice, este afectata si stabilitatea functionala a organismului si apar reactii cum ar fi cresterea pulsului si a presiunii arteriale, dar si perturbari ale ciclului de reglare termica.
Lupta cu undele
Locotenent-colonelul Marin Cibotaru subliniaza faptul ca, in anumite situatii, campurile electrice de frecvente joase (50-100Hz) au efecte asupra sistemului nervos central, iar campuri de ordinul 10-50 MHz au efecte asupra sistemului circulator.
Marin Cibotaru afirma faptul ca studiul realizat nu are scopul de a genera conflicte sau inchiderea statiilor de emisie – receptie, ci urmareste luarea unor masuri pentru limitarea efectelor negative ale undelor electromagnetice.
Solutii pentru combaterea poluarii electromagnetice
Marin Cibotaru a inaintat Politiei Rutiere propunerea ca in zonele cu probleme sa fie instalat un indicator care sa atentioneze soferii.
„Indicatorul face parte din categoria
O alta solutie: amplasarea in Bucium si Letcani a unor ecrane destinate reducerii poluarii electromagnetice.
„Influenta undelor electromagnetice emise de statiile din Bucium si Letcani sunt mai mari asupra locuitorilor din acele zone. Oamenii se plang de dureri de cap, insomnii si pe termen lung apar tulburari cardiovasculare, leziuni cristaliene, tulburari de dinamica sexuala si chiar cancer”, spune Constantin Antohi, conferentiar la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi.
[Ieseanul[