Teatrul National Bucuresti (TNB) se afla de ceva vreme in reconstructie. Planurile pentru noua cladire sunt mari. In prezent insa, totul se rezuma la picamare, escavatoare, praf, schele si multi muncitori. Toate incaperile TNB-ului vor fi modificate, la fel si fatada cladirii.
La TNB muncitorii lucreaza de zor
„Lucrarile se desfasoara etapizat: intai modificarea fatadei si a parterului, apoi a acoperisului si la sfarsit amenajarea celor sase sali de spectacole prevazute in proiect”, ne explica Cristian Stan, seful de santier. Lucrarile sunt prevazute a se termina in toamna anului 2013.
TNB va fi dotat si cu noi facilitati in ce priveste cumpararea biletelor si intrarea in cele sase sali. La intrare vor exista automate computerizate de bilete ce vor permite achizitionarea unui bilet la spectacolul dorit. Acest sistem este unic in tara.
TNB va fi renovat total
De asemenea, la intrarea in sala de spectacol, vizitatorii vor introduce biletul cumparat de la intrare intr-un aparat de taxat, asemanator cu cel de la metrou.
Noua cladire TNB va dispune si de o sala in aer liber cu o capacitate de 300 de locuri, precum si de un panou de afisaj electronic. Laptaria lui Enache ramane pe acelasi loc, si se va si extinde cu o terasa protejata de panouri de sticla, de unde se vor putea vedea obiectivele turistice din zona: Palatul Sutu, Ministerul de Agricultura, Spitalul Coltea si Universitatea.
Parcarea se va face la subsol, asa incat asfaltul va fi inlocuit de un mare spatiu verde.
Noua fatada a cladirii va fi asemanatoare cu cea din proiectul initial a arhitectului Romeo Belea, ce nu a fost agreata de conducatorii regimului comunist.
Aceasta noua fatada va avea dimensiuni mai rezonabile, raportandu-se la celelalte cladiri din Piata, si totodata va permite circulatia pietonala de jur imprejurul teatrului, asa cum se intampla in teatrele emblematice din Europa.
TNB inainte de lucrarile de renovare
Sala Mare va deveni mai mica, de 920 de locuri, imbunatatind astfel acustica si vizibilitatea spre scena.
In spatiile imense si nefolosite din TNB vor fi destinate tot publicului, prin amenajarea de spatii pentru cafenele, expozitii, librarii.