Cu nici doua saptamani inainte de Paste, crescatorii de animale acuza autoritatile ca scumpesc nejustificat carnea de miel, prin impunerea unor noi taxe, percepute deopotriva de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si de medicii veterinari. In galantare, carnea ajunge sa coste peste 17 lei kilogramul, chiar daca de la producatori nu pleaca cu mai mult de 8-9 lei. ANSVSA paseaza vina la Colegiul Medicilor Veterinari.
Adevarul este ca, de fapt, ambele percep taxe care maresc pretul carnii. „Medicul veterinar percepe o taxa de 7 lei pentru consultarea fiecarui animal inainte de sacrificare. Apoi, se platesc zece lei, tot la medic, pentru autorizarea transportului animalului catre abator. Acolo i se mai percepe o taxa de sacrificare de 18 lei. Ultimele doua taxe au fost introduse la inceputul acestui an“, spune presedintele Federatiei Sindicale Agrostar, Stefan Nicolae, care estimeaza ca nu vor fi sacrificate mai mult de 1,5 milioane de capete inaintea Sarbatorilor Pascale, fata de 2,5 milioane in anii trecuti.
Citeste mai mult despre cum este crescut pretul carnii de miel prin diferite taxe, pe gandul.info.