Tatuaje norocoase

Apropo.ro / 05.03.2002, 09:30
Tatuaje norocoase
Ioan Vieru, revelatia delegatiei României la Europenele de sala, are un desen indescifrabil pe bratul drept La mai putin de 24 de ore de cînd au urcat pe podiumul Campionatelor Europene de sala de la Viena, Elena Iagar, Marian Oprea si Ioan Vieru s-au întors acasa. Cei trei atleti au fost

Ioan Vieru, revelatia delegatiei României la Europenele de sala, are un desen indescifrabil pe bratul drept

La mai putin de 24 de ore de cînd au urcat pe podiumul Campionatelor Europene de sala de la Viena, Elena Iagar, Marian Oprea si Ioan Vieru s-au întors acasa. Cei trei atleti au fost asteptati ieri la aeroport de secretarul de stat Nicolae Marasescu si de reprezentanti din conducerea Federatiei Române de Atletism.

„Stiu ca performanta mea a surprins multa lume”, a declarat Ioan Vieru, medaliat cu bronz la 400 metri. Sportivul nu si-a ascuns bucuria ca baietii s-au întors de la aceasta competitie mai valorosi decît fetele.

„Este pentru prima data în ultimii treizeci de ani cînd noi, atletii, am fost mai buni decît colegele noastre. Înainte de întreceri nici eu nu m-am asteptat sa alerg atît de bine, pentru ca duminica sa fiu chiar un pic dezamagit deoarece as fi putut cuceri argintul”.

Vieru s-a facut remarcat în timpul curselor de la Viena si prin tatuajul ciudat de pe bratul drept. „Este un desen din care acum nu se întelege nimic. În urma cu cîtiva ani mi-am facut un tatuaj pe care ulterior am vrut sa-l acopar cu altul, dar operatiunea s-a dovedit în final un esec.

Acum reprezinta doar o mîzgaleala pe care intentionez sa o scot cît mai curînd de pe piele”, a explicat atletul în vîrsta de 23 de ani. Ioan Vieru s-a apucat de atletism în urma cu 13 ani. „La început am fost atras de handbal, apoi de fotbal si am terminat prin a-mi placea atletismul. În ultimii ani m-am pregatit în probele de 800 si 400 de metri”, a spus Vieru, care este antrenat la clubul Olimpia Bucuresti de Nicolae Victor. Proaspatul medaliat european crede ca a sosit momentul ca „albii sa se impuna în probele de sprint, care sînt dominate de alergatorii de culoare”.

Triplusaltistul Marian Oprea, care a devenit vicecampion european, a etalat si el la Viena un tatuaj, care este aplicat pe umarul stîng. „Mi l-am dorit de mai mult timp si reprezinta un cap de pantera alaturi de un simbol chinezesc”, a spus medaliatul cu aur la CM de juniori din 2000, al doilea campion mondial din istoria atletismului masculin românesc.

„Ma obliga la mai mult”

Elena Iagar, medaliata cu argint în proba de 1.500 metri la Europenele de sala de la Viena, a declarat ca performanta realizata o obliga în viitor. „Va trebui sa dovedesc ca nu a fost o simpla coincidenta si sa confirm succesul la Europenele în aer liber si în restul competitiilor din vara.

Recunosc ca acum am avut o sansa înca din start, deoarece au lipsit de la start vedetele acestei probe, Gabriela Szabo si Violeta Beclea-Szekely”, a afirmat sportiva. „Am fost aproape de a cuceri aurul, dar sînt bucuroasa ca am reusit sa mentin totusi tara noastra în elita probei de 1.500 metri”, a precizat Iagar.

Sursa: www.prosport.ro