Tatin de foie gras

07 01. 2004, 10:52
(specialitate preparata din renumitul ficat de gasca îndopata) Ingrediente: 8 felii de foie gras, aluat pentru foitaj, 4-6 mere, 50 g unt, 1/2 lingurița zahar, sare. Pentru sos: 250 g miere de albine, 1 l supa de vițel, 100 ml oțet de vin. Preparare: Merele

(specialitate preparata din renumitul ficat de gasca îndopata)
Ingrediente:
8 felii de foie gras, aluat pentru foitaj, 4-6 mere, 50 g unt, 1/2 lingurița zahar, sare.

Pentru sos:
250 g miere de albine, 1 l supa de vițel, 100 ml oțet de vin.

Preparare:
Merele curațate de coaja și samburi se taie felii subțiri și se caramelizeaza ușor în unt și zahar. Din foaia de aluat se taie 4 discuri de marimea unei farfurii. Se garnisesc cu felii de mere caramelizate și se rumenesc la cuptor 10-15 minute.

În cratița în care au fost caramelizate merele se adauga mierea de albine și, cand începe sa clocoteasca, se adauga supa de vițel și se fiarbe, la foc mic, pana cand scade la jumatate și capata o consistența cremoasa. Se adauga untul bucațele și se amesteca.

Ficatul se prajește într-o tigaie antiadeziva, 30 de secunde la foc iute și înca 3 minute la foc mic. Se presara cu sare și se așaza pe discurile de foitaj cu mere. Se servesc imediat, stropite cu sos.

Acasa in bucatarie