Ingrediente
Pentru aluat:
250 g faina, 125 g unt, 1 pahar cu apa, sare.
Pentru crema:
2 galbenușuri, 1 ou, 100 g zahar, 500 ml lapte, 1 plic zahar vanilinat.
Pentru umplutura:
500 g prune uscate, fara samburi.
Preparare
Se prepara aluatul din ingredientele menționate, apoi se acopera și se lasa 15 minute sa creasca. Se pune la cuptor într-o forma rotunda, timp de 20 de minute (este bine ca aluatul sa fie înțepat cu furculița pentru a crește mai bine). Prunele sunt ținute în apa calda, timp de cateva ore. Li se scot apoi samburii și se lasa la scurs. Se fierbe, în cateva clocote, laptele cu zaharul vanilinat.
Dupa ce se racește, se toarna oul, galbenușurile și zaharul, bine amestecate înainte. Se amesteca tot timpul, pana la consistența unei creme. Se pun prunele deasupra aluatului și se acopera cu crema. Se lasa în cuptorul încins aproximativ 15 minute.