Tarta cu mere

25 03. 2002, 17:05
Ingrediente pentru 6 porții: 8 mere mari, 100 g zahar pudra, un pachet de zahar vanilinat, 100 g margarina, scorțișoara, 150 g smantana, Pentru aluat, 250 g faina, 100 g margarina, un galbenuș de ou, o lingura de rom o lingura


Ingrediente pentru 6 porții: 8 mere mari, 100 g zahar pudra, un pachet de zahar vanilinat, 100 g margarina, scorțișoara, 150 g smantana, Pentru aluat, 250 g faina, 100 g margarina, un galbenuș de ou, o lingura de rom o lingura de zahar, un praf de sare.

Preparare:

Într-un castron, se amesteca 200 g faina, o lingura de zahar, un praf de sare și margarina. Se adauga galbenușul de ou, romul și doua linguri de apa.

Se framanta bine pana se obține un aluat elastic.

Se acopera și se lasa la rece, timp de o ora. Între timp, se curața merele și se taie felii mai groase.

Pe fundul unei forme rotunde, se repartizeaza, în mod egal, jumatate din margarina și zahar, se așaza apoi feliile de mere, se pudreaza cu scorțișoara pisata și restul de zahar.

Se adauga restul de margarina pe deasupra și se introduce forma la cuptor pentru 40 minute.

Cand merele sunt bine caramelizate, se scot, se pudreaza cu zaharul vanilinat și se lasa sa se raceasca.

Se acopera apoi cu o foaie întinsa din aluatul scos din frigider și se introduce forma la cuptor pentru 30 minute pana se rumenește frumos.

Cand este gata, se lasa cinci minute în forma, apoi se rastoarna pe un platou (pentru a fi merele deasupra).

Sursa: