Tarta cu fructe și mereng

Apropo.ro / 04.05.2006, 17:57
Tarta cu fructe și mereng
Ingrediente pentru 10 porții 200 g faina, 1 plic praf de copt, 50 g zahar, 100 g unt sau margarina, 1 ou, 1 praf de sare. Pentru umplutura: 500 g mere, 50 g zahar, 250 ml apa rece, 50 g stafide. Pentru mereng: 2 albușuri de ou, 100 g zahar. Preparare Se cerne faina cu

Ingrediente pentru 10 porții
200 g faina, 1 plic praf de copt, 50 g zahar, 100 g unt sau margarina, 1 ou, 1 praf de sare.

Pentru umplutura:
500 g mere, 50 g zahar, 250 ml apa rece, 50 g stafide.

Pentru mereng:
2 albușuri de ou, 100 g zahar.

Preparare
Se cerne faina cu praful de copt, se adauga untul sau margarina, taiate bucațele mici, oul și sarea. Se framanta rapid un aluat și se strange într-o sfera, care se lasa la rece, timp de 15 minute. Se îmbraca, cu aluatul preparat, interiorul unei forme de tarta, unsa cu unt, se înțeapa cu furculița și se coace, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute. Se scoate din forma, se pune pe gratar la racit.

Între timp, se curața merele de casuța de semințe și se taie felii. Se fierb în apa cu zahar, amestecand din cand în cand, avand grija sa nu se sfarame feliile de mere. Se adauga stafidele și se lasa sa se raceasca. Se reintroduce blatul de tarta copt în forma, se repartizeaza în mod egal fructele și se toarna peste ele merengul (albușurile batute spuma împreuna cu zaharul) Se pune forma la cuptor și se rumenește 10 minute. Se taie dupa ce se racește complet.