Tarlea isi schimba antrenoarea

Apropo.ro / 18.04.2002, 09:44
Tarlea isi schimba antrenoarea
Ionela Tîrlea a anuntat-o pe cea care a descoperit-o, antrenoarea Viorica Enescu, ca nu mai are nevoie de serviciile ei. De o saptamîna, Ionela Tîrlea se pregateste la Bucuresti sub privirile fostei atlete Liliana Nastase, care s-a retras din activitatea sportiva anul trecut. În urma cu doua

Ionela Tîrlea a anuntat-o pe cea care a descoperit-o, antrenoarea Viorica Enescu, ca nu mai are nevoie de serviciile ei.

De o saptamîna, Ionela Tîrlea se pregateste la Bucuresti sub privirile fostei atlete Liliana Nastase, care s-a retras din activitatea sportiva anul trecut. În urma cu doua saptamîni, imediat dupa ce a revenit din Canada, unde si-a vizitat noul prieten, Ionela a trecut pe-acasa, la Vîlcea.

„M-a sunat si ne-am întîlnit a doua zi pe stadion. Am crezut ca pentru antrenament, dar cînd colo mi-a spus ca, fiindca nu stie ce o sa faca în acest an din cauza operatiei pe care a suferit-o în toamna trecuta la tendonul lui Ahile, ar fi mai bine sa rupem colaborarea”, a marturisit singura antrenoare pe care a avut-o Ionela Tîrlea.

„În orice cuplu poate interveni despartirea”, a declarat fosta campioana mondiala la 400 metri si europeana la 400 m garduri, refuzînd însa sa precizeze motivele pentru care nu mai doreste sa lucreze cu Viorica Enescu.

„Sînt si asa suparata din cauza ca piciorul la care m-am operat ultima data nu s-a refacut complet si uneori ma doare”, a adaugat atleta. „Sînt în perioada de tatonare si sper sa ajung în aceasta vara la Campionatele Europene, dar nu ca sa fac doar act de prezenta”. Ionela doreste sa participe si la Cupa Mondiala, dar acolo vor concura doar sportivii care vor cîstiga Europenele.

De cealalta parte, domneste dezamagirea. „Mi-e greu sa comentez ceea ce mi s-a întîmplat. Nu pot sa o oblig pe Ionela sa continue cu mine daca nu vrea. Am petrecut împreuna 13 ani si înca nu mi-am revenit. Nu stiu ce o sa fac în continuare, deoarece nu m-am ocupat decît de Ionela. Nu cred ca pot sa pornesc de la zero cu altcineva, mai ales ca nu am nici o grupa de copii”, a spus Enescu, care se afla în prezent la Rîmnicu Vîlcea. Ea a descoperit-o pe Ionela într-un coafor din oras.

„Se afla acolo împreuna cu mama si sora ei si mi-a atras atentia. Am luat-o la atletism si în trei ani de zile a devenit campioana mondiala la juniori. De fapt, este cea mai titrata junioara din istoria atletismului românesc”. În ciuda sentimentelor care le traieste acum, Viorica Enescu îi doreste fostei sale eleve cît mai multe medalii, inclusiv la Olimpiada de la Atena. „În cei 13 ani de antrenorat, de patru ori am pornit cu Ionela de la zero. Prima data cînd am luat-o si apoi de fiecare data dupa cele trei operatii pe care le-a suferit”, spune antrenoarea.

Carte de vizita

– s-a nascut pe 9 februarie 1976, la Horezu (Vîlcea);

– locul 4 la 400 m la CE juniori (1996);

– locul 4 la 400 m la CM de sala (1997);

– argint la 400 m la CE de sala (1998);

– locul 4 la 4×400 m la CE (1998);

– aur la 400 m garduri la CE (1998);

– aur la 400 m la CM de sala (1999);

– aur la 400 m la Universiada (1999);

– locul 6 la 400 m garduri la JO (2000);

– locul 6 la 400 m garduri la CM (2001)

Trei operatii în patru ani

Ionela Tîrlea a suferit în ultimii patru ani trei interventii chirurgicale. Prima operatie a facut-o la tendonul lui Ahile de la piciorul drept, dupa care a suferit o ruptura de ligamente la piciorul stîng. În toamna anului trecut, ea a trebuit sa suporte o noua operatie, la tendonul lui Ahile de la piciorul stîng. Toate le-a facut la o clinica particulara din Paris. Desi nu s-a antrenat decît trei saptamîni cu pantofii cu cuie, Ionela a participat totusi la Olimpiada de la Sydney, din 2000, unde s-a clasat pe locul 6. În acel an, ea nu a putut sa concureze la nici o alta competitie.

Sursa: www.prosport.ro