Târguri de Mărţişor din Bucureşti

24 02. 2015, 17:30

Odată cu acestea, începe goana după cadouri. Dar, ca în fiecare an, unele târguri de specialitate vin în ajutorul sexului tare. Iată cinci exemple, în acest sens:

1) Târgul de Mărţişor „Festivalul primăverii”
Sala Dalles, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 18
24 februarie – 8 martie
2015, 10:00 – 20:00

Aici, pe lângă mărţişoarele clasice, mai puteţi găsi mărtişoare din ceramică, sticlă, cioplite în lemn, din aur şi argint, dar şi mărtişoare din zahăr sau diverse mirodenii.

În cadrul târgului va avea loc şi expoziţia cu vânzare a Fundaţiei „Chance for life” unde veţi putea găsi mărtişoare şi felicitări confecţionate manual de tinerii cu dizabilităţi din centre de plasament. Evident, fondurile obţinute vor fi folosite în scop caritabil!

Vor mai fi şi ateliere de aranjamente florale sau de pictură ceramică, dar şi o tombolă cu premii surpriză, în zilele de 1 şi 8 martie. Intrarea este liberă!

2) Târg de handmade Bounty Fair
Casa Universitarilor, Str. Dionisie Lupu nr. 46
28 Februarie – 1 Martie 2015, 11.00 – 20.00

La acest târg veţi putea găsi:

– mărtişoare handmade
– haine şi accesorii vestimentare
– obiecte pentru decorare interioară
– jucării şi articole pentru cei mici
– produse naturale şi bio
– produse alimentare naturale
– branduri romaneşti cu design-uri unice

Nelipsita va şi fi ZONA DE RESTAURANT şi LOUNGE, unde se pot comanda de la băuturi diverse la mâncare gătită şi produse de cofetărie. Recomandăm cu mare drag să luaţi masa aici pentru că restaurantul Casei Universitarilor se poate lăuda cu calitate şi preţuri foarte mici!

DESPRE CONCEPTUL BOUNTY FAIR
Este în natura noastră să căutăm locuri, evenimente, situaţii şi oameni care să ne inspire, să ne trezească sentimente plăcute, să ne ajute să visăm constructiv. Pentru toţi cei care caută bucatele de fericire în lucrurile frumoase din jur îi recompensam cu “Bounty Fair”*! Pentru că ştim extazul pe care îl simţi când îţi cumperi un lucru nou şi minunat! Ştim zâmbetul trezit de amintirile plăcute alături de un drag prieten pentru care tocmai găseşti cadoul super potrivit! Ştim fiorul curiozităţii pe care-l simţi când vezi câte lucruri noi mai ai de explorat! Ştim că shopping-ul este o artă, iar produsul ei este reflectat de fiecare prin stilul propriu! *Bounty ( engl.) = cadou, răsplata, recompensa. INTRAREA este LIBERĂ!

3)  Mărţişor Spring Fest
Mall Promenada, Calea Floreasca nr. 246B
21 Februarie – 8 Martie 2015, 10.00 – 22.00

Primăvara este aproape, iar voi suntem obişnuiţi să vă bucuraţi de revenirea la viaţă a naturii, dăruind mărţişoare şi flori.

Sunteţi aşteptaţi la MĂRŢIŞOR SPRING FEST, un târg dedicat special acestei perioade, unde vei găsi mărţişoare inedite, accesorii, bijuterii şi multe alte idei de cadouri! În Promenadă, nivel -1!

4)  Târgul Mărţişorului Handmade
Muzeul George Enescu, Calea Victoriei nr. 141
27 Februarie – 1 Martie 2015

FOTO: noapteamuzeelor.ro

Târgurile DIMAC-EXPO îşi redeschid porţile pentru o expoziţie de Mărtişoare şi cadouri fabricate manual, la Muzeul George Enescu (Casa cu Lei) din Bucureşti (Calea Victoriei, Nr. 141), în perioada 27 februarie – 1 martie 2015, dar şi în perioada 6 – 8 martie 2015. INTRAREA ESTE LIBERĂ!

5)  Târgul de mărţişor şi de 8 Martie, Vive la femme!
Galeriile Excelsior, str. Toma Caragiu nr. 3 (intrare din Ion Ghica) vis-a-vis de Cinema PRO, în spatele Palatului Sutu (muzeul de Istorie al Bucureştiului)- lângă Piaţa Universităţii
27 Februarie – 8 Martie 2015, 12.00 – 20.00

Orice femeie merita un dar unic, creat şi muncit cu mult suflet şi dăruit cu dragoaste, la început de martie.

În cea mai cochetă locaţie din centrul Bucureştiului, cele mai frumoase creaţii handmade vor aştepta să fie dăruite celor mai frumoase femei la târgul „Vive la Femme!”, între 27 februarie şi 8 martie. Intrarea este liberă!

6) De Mărţişor. Târg cu tâlc…
Muzeul Satului, Şos. Kiseleff nr, 28-30
23 februarie – 8 martie 2015, 9.00 – 17.00

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 23 februarie – 8 martie 2015 târgul „De Mărţişor…” prilejuit de sărbătoarea cu acelaşi nume, eveniment aflat sub egida proiectului cultural Anotimpuri la Muzeul Satului. Vizitatorii vor avea ocazia să achiziţioneze mărţişoare tradiţionale, creaţie a meşterilor populari, dar şi mărţişoare realizate cu multă imaginaţie de artişti plastici.

Tradiţia vorbeşte despre mărţişorul confecţionat, în satele de odinioară, dintr-un şnur bicolor simbolizând înfruntarea dintre anotimpul friguros şi cel călduros, oferit şi purtat ca atare la 1 Martie sau despre mărţişorul de care se agăţa o monedă de aur sau argint pe care părinţii îl dăruiau copiilor, fete şi băieţi. El se purta la început legat la mână, iar mai târziu în piept sau la gât. Se credea că cei ce-l purtau erau, astfel, feriţi de boli şi de deochi, erau sănătoşi, bogaţi şi norocoşi.

Astăzi, sărbătoarea Mărţişorului este legată de obiceiul dăruirii, la început de primavară, în luna ce-i poartă numele, a unui obiect artizanal prins de un şnur din două fire răsucite, colorate alb şi roşu ce se poartă agăţat în piept una sau mai multe zile de către fete şi femei.

7) Târgul Mărţişorului
Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Str. Monetăriei nr. 3
26 februarie – 1 martie, 10:00 – 18:00

Preluat de lumea urbană la început de secol XX şi devenit modă, firul de bumbac ajuns fir de argint sau de aur, purtat drept colier şi podoabă, ţinut la piept, primit ca souvenir şi mai nou cadou, povestea mărţişorului supravieţuieşte în diferite forme până în contemporaneitate, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la mărţişorul virtual.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă în perioada 26 februarie – 1 martie 2015 la Târgul Mărţişorului. Evenimentul urmăreşte tradiţia ultimelor târguri organizate de MNŢR, dând în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea şi diversitatea mărţişoarelor.

În peisajul târgurilor bucureştene, Târgul Mărţişorului de la MNŢR pune valoare pe obiectul handmade şi pe inovaţie, încurajând creativitatea în sfera artistică şi meşteşugul capabil să fie reînnoit cu noi particularităţi care să comunice prin expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului semnificaţiile mai vechi sau mai noi ale mărţişorului. Participanţii invitaţi – studenţi, artişti, meşteşugari – folosesc ca sursă de inspiraţie lumea şi mitologia ţărănească ori imaginează noi forme ale creativităţii urbane: de la obiectul manufacturat şi reciclat care foloseşte materiile naturale devenite clasice la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje şi semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenţionale.

Târgul îşi propune să aducă în atenţia publicului cumpărător şi alte categorii variate de mărţişoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul croşetat sau tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creaţiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade.

La fel ca în anii trecuţi, printre participanţii la târgul de anul acesta se numără şi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate.

Târgul Mărţişorului va fi însoţit şi anul acesta, de o ofertă gastronomică, rămânând un susţinător al micilor producători care vor fi alături cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: kürtős kalács – Mureş, turtă dulce – Harghita şi Argeş, prăjiturele de casă şi alte produse de patiserie – Alexandria, Baia Mare şi Buzău, miere, dulceţuri – Ilfov, ceaiuri şi plante de leac din Dâmboviţa şi suc de mere 100% natural de Mălâncrav.

Meşteriţa Genoveva Sauciuc din Suceava vă va învăţa cum să învârtim două fire în aşa fel încât lucrul să capete puteri magice. Pe 28 februarie 2015, între orele 12.30 şi 13.30, la Atelierul de creativitate, mărţişorim.

Atelier pentru adulţi şi copii. Preţul atelierului este de 4 lei/persoană. La atelier pot participa maxim 20 de persoane. Nu se fac înscrieri, vor avea acces primii 20 care îşi plătesc biletul la standul de la intrarea în muzeu (Kiseleff 3). Atenţie, biletul de intrare la târg nu este valabil pentru atelier!

Bilet de intrare: 4 lei preţ întreg, 2 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari)