Szabo si Beclea se feresc una de alta

Apropo.ro / 01.05.2002, 09:59
Szabo si Beclea se feresc una de alta
Timp de zece zile, Gabi Szabo si Violeta Beclea vor fi singure la Font Romeu. Campioana olimpica la 5.000 de metri va pleca azi din Oradea pe ruta Budapesta-Barcelona, în timp ce învingatoarea în editia trecuta a Golden League va ajunge în Franta direct din Maroc, unde se antreneaza acum. La

Timp de zece zile, Gabi Szabo si Violeta Beclea vor fi singure la Font Romeu. Campioana olimpica la 5.000 de metri va pleca azi din Oradea pe ruta Budapesta-Barcelona, în timp ce învingatoarea în editia trecuta a Golden League va ajunge în Franta direct din Maroc, unde se antreneaza acum.

La Font Romeu, Gabriela Szabo va locui separat de ceilalti 10 atleti români care se vor antrena aici

Începînd de azi, 10 atleti români vor pleca pentru un stagiu de pregatire la altitudine la Font Romeu, localitate situata în Pirinei. Prima sportiva care va ajunge în Franta va fi Gabriela Szabo, ea pregatindu-se în ultimele patru saptamîni la Baile Felix. Campioana olimpica si mondiala, împreuna cu Zsolt Gyongyossy, sotul si antrenorul ei, va lua avionul de la Oradea pe ruta Budapesta-Barcelona. Restul atletilor, cu exceptia Violetei Beclea-Szekely, vor pleca din Bucuresti pe 2 mai.

„Aceasta actiune reprezinta o parte dintr-un contract de reciprocitate cu omologii nostri francezi”, a explicat secretarul de stat Nicolae Marasescu. Beclea va ajunge la Font Romeu pe 10 mai, urmînd sa soseasca în Hexagon direct din Maroc, unde se antreneaza în prezent.

Toti românii vor fi cazati în complexul sportiv din statiunea franceza. Singura care a preferat intimitatea este Gabriela Szabo, care va locui separat, într-un apartament închiriat. „Este un liceu sportiv si am reusit de aceasta data sa obtinem un loc rezervat profesorilor”, a spus Zsolt Gyongyossy.

„Am ales aceasta varianta pentru linistea Gabrielei”, a adaugat tehnicianul. Szabo va fi însa si ultima sportiva care va parasi Franta. Ea va termina cantonamentul pe 10 iunie, în timp ce restul atletilor se vor înapoia acasa pe 23 mai. Totusi, pentru o perioada de zece zile, în statiune se vor afla doar ea si o alta românca: Violeta Beclea-Szekely. Fiindca ajunge mai tîrziu, pe 10 mai, vicecampioana olimpica si mondiala la 1.500 metri se va întoarce în România pe 2 iunie. Ambele atlete vor avea însa propriul masor, sparring-partner si asistent.

Gabriela si Zsolt s-au aflat pentru o luna de zile în cantonament la Baile Felix. „Am alergat 750 de kilometri în cele patru saptamîni. La Font Romeu voi intra în ultima faza a pregatirii mele pentru sezonul de sala”, a afirmat Szabo. „Întotdeauna mi-am dorit ca primavara, cînd renaste natura, sa alerg prin padurile de acasa”. Gyongyossy sustine ca zilele petrecute la Baile Felix, alaturi de lotul national de semimaraton, au asigurat un cadru de lucru pentru toti. „Am comunicat între noi si am realizat ca singuratatea nu este benefica”, a concluzionat antrenorul.

Atletii români care vor merge la Font Romeu
Gabriela Szabo
Violeta Beclea-Szekely
Elena Iagar-Buhaianu
Cristina Grosu
Norica Cîmpeanu
Denisa Costescu
Ovidiu Olteanu
Stelian Tufaru
Bogdan Mircea
Cosmin Suteu

Sursa: www.prosport.ro