Surpriza a venit din Franta

Apropo.ro / 14.02.2002, 10:41
Surpriza a venit din Franta
Carole Montillet le-a redus la tacere pe favoritele probei de coborîre, dedicînd victoria Reginei Cavagnoud, decedata la un antrenament Montillet a devenit prima reprezentanta a Frantei care a cîstigat un titlu olimpic la coborîre. În spatele ei italianca Isolde Kostner si austriaca Renate

Carole Montillet le-a redus la tacere pe favoritele probei de coborîre, dedicînd victoria Reginei Cavagnoud, decedata la un antrenament

Montillet a devenit prima reprezentanta a Frantei care a cîstigat un titlu olimpic la coborîre. În spatele ei italianca Isolde Kostner si austriaca Renate Goetschl au suspinat, pastrînd de la Salt Lake City argintul, respectiv bronzul.

„Am schiat la capacitate dubla. M-am antrenat din greu si asta m-a ajutat sa scap de tensiune”, a spus Carole. Montillet (28 de ani) a închinat triumful de la Snowbasin compatrioatei sale, Regine Cavagnoud, care si-a pierdut viata în toamna trecuta, în urma unui accident de schi petrecut pe o pîrtie din Austria. „M-am gîndit la Regine de multe ori în ultimul timp. Sînt sigura ca, oriunde este acum, ma priveste cu mîndrie”, a adaugat proaspata campioana.

Ea a plecat în cursa a 11-a si a fost nevoita sa îndure toata ploaia de sportive care i-au urmat în concurs. Cînd Goetschl a pornit la vale, la scurt timp dupa Montillet, si a ajuns la finis cu un timp mai slab, frantuzoaica si-a permis un zîmbet aruncat fanilor. Se pare ca amînarea repetata a probei de coborîre, din cauza vîntului puternic, i-a priit lui Carole, în vreme ce pentru alte sportive, creditate cu sanse mai mari la titlu, a fost enervanta si frustranta.

„Acum mi-e teama de statutul de campioana olimpica, de ziaristi, de faptul ca viata mea se va schimba radical”.

Sursa:www.mediafax.ro