Supa-crema de orez cu iaurt și raci

15 01. 2004, 13:44
Ingrediente pentru 4 porții 100 g orez, 200 g cozi de raci (din conserva), 500 g suc de roșii, 1 dovlecel, 1 ou rascopt, 2 linguri unt, 400 ml supa de legume, 400 ml iaurt, 1 lingura frunze de menta tocate, sare, piper. Preparare Se curața dovlecelul de coaja, se taie

Ingrediente pentru 4 porții
100 g orez, 200 g cozi de raci (din conserva), 500 g suc de roșii, 1 dovlecel, 1 ou rascopt, 2 linguri unt, 400 ml supa de legume, 400 ml iaurt, 1 lingura frunze de menta tocate, sare, piper.

Preparare
Se curața dovlecelul de coaja, se taie cubulețe și se presara cu sare. Se lasa 30 de minute, apoi se clatesc cu apa rece și se scurg bine. Se scurg codițele de raci de zeama, se calesc în puțin unt, apoi se scot deoparte.

Se fierbe orezul împreuna cu dovleceii în supa de legume și, dupa ce se racorește, se mixeaza. Se bate iaurtul cu sucul de roșii și se amesteca apoi cu supa-crema de orez. Se potrivește gustul de sare și piper și se adauga cozile de raci. Se servește rece, presarata cu oul rascopt și frunzele de menta tocate marunt.

Iaurtul se poate înlocui cu smantana. Supa se poate servi și cu crutoane rumenite în unt.

Acasa in Bucatarie