În cazul în care decizia judecătorilor va fi favorabilă părinților, aceasta ar crea un precedent care va afecta serios strategia Apple. Compania a fost criticată în numeroase rânduri că permite copiilor să cheltuiască banii pe jocuri, descărcate de pe magazinul online iTunes, fără acordul părinților. Deși unele aplicații sunt gratuite, în decursul jocului acestea cer permisiunea pentru a trece la versiunea completă, plătită.
În documentele depuse la Curtea de Justiție din SUA, se spune că „aceste jocuri dau dependență, sunt realizate pentru a ajunge în acest stadiu și vor să convingă copiii să achiziționeze mai multe opțiuni, unele dintre acestea ajungând la sume destul de mari”.
Copiii nu trebuie să introducă detaliile cardului părinților, deoarece plata se face automat cu ajutorul contului de pe iTunes al părinților, care află de acest lucru după minim 24 de ore.
În luna decembrie, cotidianul „The Daily Mail” a relatat cazul lui Jack Drager, în vârstă de șapte ani, care a adus factura părinților săi la 1.300 de lire sterline în doar 4 zile, după ce mama sa i-a descărcat un joc gratuit. Părinții nu au realizat că unele animale din jocul „The Dragers” costă 80 de lire sterline.