Stufat de miel

24 04. 2002, 15:01
Ingrediente: 1 kg carne miel, 1 ceapâ, 1 lingurâ fâinâ, 2 legâturi mârar, 1 pahar ulei, 3-5 legâturi de ceapâ verde, 3-5 legâturi de usturoi verde, 1 legâturâ groasâ pâtrunjel, sare, piper boabe, boia. Preparare: Ceapa și usturoiul verde se împletesc în coronițâ și se

Ingrediente: 1 kg carne miel, 1 ceapâ, 1 lingurâ fâinâ, 2 legâturi mârar, 1 pahar ulei, 3-5 legâturi de ceapâ verde, 3-5 legâturi de usturoi verde, 1 legâturâ groasâ pâtrunjel, sare, piper boabe, boia.

Preparare: Ceapa și usturoiul verde se împletesc în coronițâ și se pun la rumenit în ulei. Ceapa uscatâ se toacâ. Carnea se taie porții.

Cînd s-au muiat, usturoiul și ceapa verde se scot, se dau deoparte, sâ aștepte ce urmeazâ. În același ulei, se pun carnea și ceapa tocatâ la câlit, cu boia și piper boabe.

Cînd s-au rumenit ușor, se sting cu apâ și se lasâ sâ legumeascâ la foc mic, acoperit, cam 1 jumâtate de orâ, pînâ se pâtrunde carnea.

Se toacâ mârar și pâtrunjel. Se desface fâina în puținâ apâ caldâ. Se pune fâina în fierturâ, se amestecâ, se lasâ sâ dea un clocot.

Se adaugâ coronițele de ceapâ și usturoi, se lasâ sâ bulbuceascâ totul încâ un sfert de orâ. Se sâreazâ, se presarâ verdeațâ, e minune.

Sursa: ProTv Magazin