5000 de respondenţi din România şi Bulgaria au participat la studiu.
35% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă doar de două ori pe zi
Dacă, din diverse motive, 35% dintre cei care se confruntă cu obezitatea iau masa de două ori pe zi, 1 din 10 nu ia mai mult de o masă pe zi. Cel mai frecvent, micul dejun iese din calcul, 56% dintre aceştia sărind peste micul dejun.
Produsele de patiserie şi dulciurile, principalele tentaţii cărora nu le rezistă persoanele care se confruntă cu obezitatea
47% dintre persoanele cu greutate excesivă recunosc că nu pot renunţa la dulciuri sau la patiserie, în timp ce 25% consumă mâncarea nesănătoasă de tip fast food. Pe de altă parte, doar 15% dintre aceştia consumă mâncare gătită în mult ulei şi doar 13% mănâncă junk food.
Alimentaţia neregulată nu este privită ca fiind un lucru anormal pentru persoanele cu obezitate
Chiar dacă sunt conştienţi că obezitatea este o problemă, 72% dintre persoanele care au participat la studiu îşi evaluează starea de sănătate ca fiind „bună”, 13% descriind-o drept „minunată”. Mai mult, aceştia consideră că e normal să sară peste micul dejun sau peste prânz, pe motiv că nu au timp sau uită să mănânce.
69% dintre persoanele cu probleme de greutate mănâncă în exces
Chiar dacă ştiu că este foarte important ca mâncarea pe care o consumă să fie sănătoasă şi fără calorii, cei mai mulţi fac exces. 69% dintre persoanele care suferă de obezitate mănâncă mai mult decât cantitatea optimă de mâncare pe care o recomandă specialistul la fiecare masă.