Studentul Mitica

20 02. 2002, 08:13
Ca sa scape de ironiile celor care-i amintesc ca a terminat liceul la 27 de ani, Dumitru Dragomir s-a apucat de facultate.Presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal si deputat PRM, Dragomir s-a înscris în anul I al unei Universitati particulare neacreditata. În prima sesiune el a lipsit


Ca sa scape de ironiile celor care-i amintesc ca a terminat liceul la 27 de ani, Dumitru Dragomir s-a apucat de facultate.Presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal si deputat PRM, Dragomir s-a înscris în anul I al unei Universitati particulare neacreditata.

În prima sesiune el a lipsit de la patru examene si s-a prezentat doar la „Informatica”, unde a luat nota 5. Povestea studiilor lui

La margine de Bucuresti, la capatul Bulevardului Energeticienilor, functioneaza Universitatea Româna de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea”. Cladirea care adaposteste sediul institului de învatamînt superior a fost pe vremuri camin studentesc, ca de altfel si restul blocurilor din zona.

Toate construite în acelasi stil, cu 4 etaje, ghereta pentru portar la parter si culoare lungi pe fiecare etaj, cu zeci de camere de o parte si de cealalta. Ca sa patrunzi în incinta, unde în holul de la parter, într-un colt întunecos, sînt expuse rezultatele examenelor din sesiunea de iarna, trebuie sa faci mai întîi un pas urias, ca sa nu calci pe cîinele întins pe presul de la intrare.

Anul I, grupa 811

Doar putine încaperi ale cladirii sînt însa alocate studentilor, multe cursuri fiind tinute la Liceul „Matei Basarab”. În schimb, în blocul de pe Energeticienilor îsi mai desfasoara activitatea si elevii liceului particular „Traian Lalescu”, si cei ai unei scoli postliceale. În acest amalgam, singurele elemente care amintesc, vag, de atmosfera universitara sînt panourile din fata cladirii, unde sînt trecute numele studentilor si grupele din care acestia fac parte.

Printre numele de pe tablou, la Facultatea de Drept, anul I, grupa 811, unul atrage în mod deosebit atentia: Dragomir Dumitru! Nu este o simpla coincidenta, e vorba de una si aceeasi persoana cu presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal si, în acelasi timp, deputat în Parlamentul României. Mai departe, parcurgînd lista cu profesorii, alt nume cunoscut: Iosif Robi Urs, nimeni altul decît vicepresedintele Ligii conduse de Dragomir!

„Îl vad aplecat spre învatatura”

Cît priveste activitatea studentului Dragomir, profesorul Urs a afirmat: „Chiar daca este la zi, Dragomir nu are obligativitatea sa vina la cursuri. Are scutire de frecventa, asa cum au multi. De fapt, cine mai vine în ziua de azi la cursuri? Tinerii de 18-20 de ani care nu au serviciu pe undeva! Acum exista programe pentru materii, toata lumea le cumpara si învata acasa. La fel si Mitica, care s-a schimbat mult fata de acum cîtiva ani. Mai ales de cînd a devenit deputat îl vad foarte aplecat spre învatatura. E preocupat sa-si perfectioneze limbajul, citeste mult, se intereseaza de diferite legi. Într-un cuvînt, face totul ca sa progreseze”.

Îi va avea profesori pe un subaltern de la Liga si pe o colega de partid!

Începînd cu semestrul II, printre profesorii lui Mitica Dragomir se va afla si Iosif Robi Urs, care îi va preda sefului sau de la Liga cursul de Drept Civil. Din anul II, „Corleone” o va avea ca profesoara, la Drept Penal, pe Florina Jipa, deputat PRM ca si el. De altfel, Jipa si Dragomir împart deseori aceeasi banca în Parlament.

A terminat liceul la 27 de ani

Dragomir nu este doar un student întîrziat. Si ca elev, el a fost la fel. Anul trecut, pentru a-i combate pe cei care-l tachinau ca nu are nici macar studii medii, „Corleone” si-a scos de la naftalina diploma de bacalaureat, pe care a prezentat-o public. Conform acesteia, Dragomir a terminat Liceul „Nicolae Balcescu” din Rîmnicu Vîlcea în 1973, la 27 de ani (chiar daca acum vorbeste de 25).

Între cursul de filosofie si seminarul de Drept Roman

Orarul pe care Dumitru Dragomir l-a avut în primul semestru al anului I (facsimil) a fost destul de lejer. Cursurile se tineau de luni pîna joi, iar vineri, sîmbata si duminica avea liber. Zilele cu cele mai multe materii erau miercurea (cînd erau programate cursurile de engleza, filosofie si economie politica) si joia (seminare la Drept Roman, Teoria Generala a Dreptului si Drept Civil).

Sursa: www.prosport.ro