Studentii romani, pe locul I in lume!

02 07. 2002, 08:51
Echipa Universitatii Politehnice din Bucuresti, formata din Vlad Panait, Tiberiu Parcalabu si Mihai Mircea si coordonata pe Profesorul Nicolae Tapus, s-a clasat pe locul I la finala mondiala a celei de-a 3-a editii anuale a concursului Computer Society International Design Competition -

Echipa Universitatii Politehnice din Bucuresti, formata din Vlad Panait, Tiberiu Parcalabu si Mihai Mircea si coordonata pe Profesorul Nicolae Tapus, s-a clasat pe locul I la finala mondiala a celei de-a 3-a editii anuale a concursului Computer Society International Design Competition – CSIDC, desfasurat in perioada 20-22 iunie in Statele Unite, la Washington, DC.

Echipa UPB a prezentat un proiect amplu, „BE Secure: Building Surveillance Equipment”, pentru un sistem de monitorizare si organizare a operatiunilor de salvare din cladiri complexe (zgarie-nori, stadioane, aeroporturi) in caz de dezastre.

Romania a fost reprezentata in concurs de doua universitati, echipei Universitatii Politehnice din Bucuresti adaugandu-i-se echipa Universitatii Stefan cel Mare din Suceava. Competitia a reunit echipe de studenti reprezentand peste 70 de universitati din intreaga lume. Pe locurile II si III s-au situat echipele care au reprezentat Universitatea Tehnologica din Poznan (Polonia), respectiv Universitatea Tehnologica din Slovacia.

Competitia a reunit echipe de studenti reprezentand peste 70 de universitati din intreaga lume.

Concursul CSIDC este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internationale pentru studenti din intreaga lume, organizat de IEEE, una dintre cele mai mari organizatii din lumea inaltei tehnologii. Printre membri juriului s-au numarat profesori de la facultati de prestigiu – precum Carnegie Mellon si Stanford si de la firme de renume precum Microsoft, Ericson, Toshiba, Intel. Mai multe informatii despre competitie gasiti la adresa http://www.computer.org/csidc/.

Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii – ANIS a contribuit la identificarea unor sponsori care au sustinut participarea echipei romanesti la acest concurs. Firmele care au contribuit efectiv la acest eveniment au fost Alcatel Romania, prin persoana lui Emil Visloguzov si Netvision prin Eliahu Friedmann.

„Ne bucuram ca, prin acest succes, Romania a dovedit din nou ca poate fi un nume de referinta pentru invatamantul in domeniul IT si pentru domeniu in sine, oriunde in lume. Este cea mai buna modalitate de a ne face cunoscuti si de a crea un capital de incredere fata de industria romaneasca de IT,” a afirmat Florin Talpes.

SmartNews