Cei trei ştrumfi jedi nu doar că şi-au adjudecat rolul de main chefs şi au gătit personal preparatele semnătură propuse în meniul de poveste, dar au pus cap la cap şi toate detaliile aferente pentru a se asigura că evenimentul va fi unul de succes. Adepţi ai fine dining-ului, albaştrii lui Florin Dumitrescu au ales reţete inedite pentru fiecare seară în parte, iar farfuriile de aperitiv şi main course au fost construite în jurul a două tematici speciale: “Caracatiţă şi trufe” şi “Canvas”: “Am vrut să construim o adevărată experienţă culinară pentru cei care ne-au trecut pragul, iar proiectul acesta comun a fost o decizie intuitivă încă din momentul în care am văzut cât de bine ne completăm în bucătărie. Pentru noi, > este o pânză albă pe care am pictat viziunea noastră gastronomică, tocmai de aceea am folosit-o în plating. Preparatele au dat fiecărui vizitator câte un tablou diferit, căci mâncate cu mâna, au creat un suvenir unic.”, a declarat Gabriel Mocanu.
În cele două locaţii din Brasov, bucătarii au atras iubitorii de gastronomie cu o serie de reţete sofisticate. În prima parte a serii invitaţii s-au bucurat de preparate rafinate precum păstăi cu emulsie de trufe şi spumă de unt, salsa de caracatiţă, portocale şi fenicul, sau carpaccio de caracatiţă marinat cu rodie şi muguri de pin, iar desertul a stat sub savoarea fondantului de ciocolată, trufe şi caramel sărat sau a prăjiturii o’baba’ cu cremă de afine, mascarpone şi rom. Meniul de degustare a fost unul complet, iar vizitatorii au primit la final şi o pânză alba cu semnăturile celor trei chefi jedi, pe care au folosit-o în plating-ul unuia dintre aperitive: “Împreună am vrut să livrăm farfurii de poveste şi să demonstrăm că arta în farfurie e regăsită prin culori, savoare şi texturi.”, au afirmat cei trei ştrumfi jedi care îşi propun ca pe viitor să organizeze evenimente culinare şi în capitală.