Stresul favorizeaza caderea parului

15 05. 2002, 14:23
Dupa un studiu recent, 60% dintre femei sunt afectate de o cadere anormala a parului. Împotriva instalarii acestui proces, s-au descoperit noi soluții. Pierderea a 50 pana la 100 de fire de par în fiecare zi este un proces normal. Cand cantitatea de par care se pierde în 24 de ore


Dupa un studiu recent, 60% dintre femei sunt afectate de o cadere anormala a parului. Împotriva instalarii acestui proces, s-au descoperit noi soluții.

Pierderea a 50 pana la 100 de fire de par în fiecare zi este un proces normal. Cand cantitatea de par care se pierde în 24 de ore crește, se apeleaza la sfatul medicului. La barbați, alopecia, denumita androgenetica, se caracterizeaza printr-o cadere masiva sau totala a parului în timp îndelungat.

La femei, procesul se manifesta difuz, parul se rarește și lasa sa se întrevada pielea capului. Pe langa predispoziția genetica, vinovata de caderea parului este o enzima care, la nivelul foliculilor piloși, transforma testosteronul (prezent în cantitate mica, în organismul feminin) în alt hormon – dyhidrotestosteron.

Cum fiecare folicul este programat sa fabrice un anumit numar de fire de par, o data ce stocul se epuizeaza, acesta moare.

Vitamina B6 încetinește caderea parului

Orice dezechilibru hormonal dupa o naștere, precum și tratamentul cu medicamente contraceptive microdozate, sarace în estrogeni, pot antrena o sensibilitate capilara.

Stresul defavorizeaza producția de testosteron și este responsabil de caderea parului.

Utilizate în cura de doua trei luni, complementele alimentare pe baza de urzica, zinc, vitamina B6 acționeaza asupra alopeciei și încetinesc caderea parului. Este necesara, de asemenea, adoptarea unui regim alimentar echilibrat și evitarea, în permanența, a produselor cosmetice agresive.

De ce îți cad genele?

Lipsa vitaminelor A și E din organism duce adesea la pierderea genelor. Pentru împiedicarea acestui fenomen, este necesara administrarea de preparate farmaceutice care sa conțina respectivele vitamine, evitarea rimelului, timp de cateva saptamani, precum și masarea genelor cu ulei de ricin dimineața și seara.

În cea mai mare parte a cazurilor, soluțiile prezentate sunt suficiente pentru ca genele sa se regenereze.