Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii anti-guvern? Cu toţii s-au întâlnit pe străzile Bucureştiului la 23 de ani de la Revoluţie. Regizorul urmăreşte poveştile românilor care au recucerit spaţiul public pe parcursul unui an de zile, de la debutul protestelor până la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Un film despre oameni în acelaşi timp impulsivi şi curajoşi, pierduţi şi devastaţi, despre o revoluţie care devine o absurditate tragică.
“Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezintă o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast şi documentarist în reprezentarea realit=ţii şi chestionarea societăţii în care trăiesc”, spune Petri. Regizor de film şi fotograf ale cărui proiecte sunt axate pe probleme sociale şi politice, desfăşurate în România şi în ţările din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand în Antropologie Vizuală şi Media la Universitatea Freie din Berlin, “Bucureşti, unde eşti?” fiind primul său lungmetraj.
Filmul, selectat în competiţia officială a Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam şi Odessa, a fost proiectat de curând în avanpremieră în cadrul Festivalul Filmului European organizat de Institutul Cultural Român unde a c`ştigat Premiul Publicului şi va putea fi văzut la Cluj la cea de-a 13-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Transilvania.
“Bucureşti, unde eşti?” este o producţie Activ Docs şi este distribuit în România de Transilvania Film. În cinematografe va rula începând cu 13 iunie în următoarele oraşe: Botoşani (Cinema Unirea), Braşov (Cityplex), Cluj Napoca (Cinema Victoria), Constanţa (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Iaşi (Cinema Republica), Piatra Neamţ (Cinema Dacia) şi Bucureşti (Cinema Elcira Popescu, Cinema Europa, Noul Cinematograf al Regizorului Romîn, Union şi Cinema Studio şi în cadrul TIFF Bucureşti).