Proiectul Street Delivery revine dupa un an pe strada Pictor Arthur Verona din Capitala, închizând-o pentru masini si deschizând-o pentru arta, de vineri pâna duminica urmând ca acolo sa aiba loc concerte, proiectii si workshopuri. Sub sloganul "Închidem strada pentru
|
Proiectul Street Delivery revine dupa un an pe strada Pictor Arthur Verona din Capitala, închizând-o pentru masini si deschizând-o pentru arta, de vineri pâna duminica urmând ca acolo sa aiba loc concerte, proiectii si workshopuri.
Sub sloganul „Închidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni”, Street Delivery va aduce pe strada dintre cinematograful Patria si Libraria Carturesti mai multe evenimente care sa sublinieze nevoia din ce în ce mai acuta de spatiu public, se arata pe site-ul evenimentului. „Scopul acestui demers este elaborarea unui regulament de urbanism pentru amplificarea suprafetelor destinate pietonilor si utilizarea acestora ca spatii de contact comunitar valorificate în sens cultural”, sustin organizatorii.
Astfel ca, de vineri si pâna duminica strada va fi din nou închisa autoturismelor si se vor propune o serie de întâmplari „dinamice si statice”, pentru copii si oameni mari. Strada va fi efectiv locuita prin crearea unei „sufragerii” unde toti cei care trec pe strada si sunt curiosi se pot aseza, odihni, discuta. Copiii vor fi încântati cu demonstratii ale unor mesteri olari si fierari, vor putea ei însisi modela si întelege cum se bate fierul cald. Când se vor plictisi vor putea sari pe trambulina cu un balon într-o mâna si cu o vata de zahar în alta. Oamenii mari, parinti sau nu, vor putea vizita cele mai importante case-monument de pe acest traseu cultural, vor viziona filme documentare pe înserat si vor asculta muzica aleasa, ori vor putea învata pasii de tango.
Demarat în primavara anului trecut, „Art Delivery – Strada Arthur Verona este strada ta!” a fost primul eveniment urban care si-a propus sa atraga atentia atât a rivenarilor si locuitorilor orasului în trecere prin zona centrala cât si a autoritatilor locale asupra notiunii de traseu cultural. Ales si propus datorita zestrei exceptionale de repere culturale si arhitecturale, de identitate istorica si memoriala, traseul Arthur Verona, de la Scoala Centrala pâna la Ateneul Român, îsi propune valorificarea acesteia precum si convertirea peisajului urban în peisaj cultural.
Mediafax