Stația de metrou Politehnica se transformă într-un mini-muzeu (Poze)
În pardoseala stației de metrou Politehnica sunt fosile vechi, de-o seamă cu dinozaurii, care pot fi observate de călători cu ochiul liber. Este unică în Europa.
Specialiștii susțin că plăcile folosite, aduse din Munții Apuseni, au format în trecut recifi, într-o mare preistorică.
„E vorba de bivalve (scoici) cretacic târzii. Sunt în perfectă stare de conservare, datorită evoluției geologice a zonei din care au fost extrase: Săvădisla-Cluj”, a declarat conf. dr. Mihai E. pentru Click.
Așa arată acum stația de metrou Politehnica
Metrorex va monta pe peronul stației de metrou Politehnica panouri informative, plasme, monitoare video, podeaua va fi luminată și cu proiecții, vor exista proiecții în incintă și reflexii ultraviolete. Va fi o stație de metrou extrem de atractivă și educațională.
„Este o stație unică nu numai in București, dar după știința mea și-n Europa datorită importanței ei paleontologice, educaționale și estetice. Orele de paleotologie și paleoecologie pe care le facem sunt foarte interesante…între metrouri”, a declarat profesorul de geologie Mihai Popa.
Metrorex vrea să transforme stația într-un mini-muzeu, cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale și multe alte atracții.
„Toată lucrarea se va putea realiza în câteva săptămâni, în mai puțin de-o lună. Ramâne acum să ne coordonăm cu sponsorii noștri și credem noi că până la sfârșitul anului s-avem pus în valoare acest obiectiv”, a spus directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriște.