Stația de metrou Politehnica din București va fi dotată cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale, panouri interactive. Aici se vor ține lecții de paleontologie.
Conform Metrorex, acest lucru este posibil deoarece fosilele sunt perfect vizibile în pardoseala stației de metrou, iar stația oferă o perspectivă ideală asupra unui paleoecositem extinct prin excelență, contemporan cu dinozaurii.
Metrorex nu precizează însă când ar putea începe amenajarea muzeului sau costurile necesare unei astfel de investiții.
„Stația de metrou Politehnica reprezintă o importantă construcție din punct de vedere al patrimoniului paleontologic, deoarece găzduiește o bioconstrucție recifală de rudiști de vârstă Cretacic târzie (maastrichtiană), veche de aproximativ 65 milioane de ani (…) Sunt organisme prin excelență fosile, dispărute la sfârșitul Cretacicului, odată cu marea extincție de la limita Cretacic/Terțiar. La Politehnica se găsesc trei genuri de rudiști: Vaccinites, Hippurites și Radiolites. Alături de rudiști, în dalele din stația de metrou Politehnica se mai găsesc fosile ale organismelor marine care se asociau cu rudiștii în biocenoza recifală de la sfârșitul Cretacicului.”, scrie revista Bucureștiul meu drag.