Stadionul Steaua ar putea ramîne fara instalația de nocturna
Stadionul Steaua ar putea ramîne fara instalația de nocturna, ca urmare a expirarii termenului stabilit pentru miercuri de catre Biroul de executori judecatorești – angajat de firma Tehnorob, pentru executarea silita a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a declarat, miercuri, într-o conferința de presa, generalul de brigada Dorel Siminiuc, șeful Direcției Juridice din MApN.
CSA Steaua a fost obligat, printr-o sentința definitiva și irevocabila, data în urma cu doi ani, sa restituie o importanta suma de bani firmei Tehnorob, care a executat lucrarile de modernizare a tribunei oficiale a stadionului Steaua, a precizat Siminiuc. Suma ceruta de Tehnorob a fost actualizata la 38 de miliarde de lei.
MApN a depus, anul trecut, la Secția Parchetelor Militare, o plîngere penala împotriva firmei Tehnorob, acuzînd nereguli savîrșite în derularea contractului cu CSA Steaua, în prezent ancheta penala fiind în curs de desfașurare, a spus generalul Siminiuc. El a adaugat ca și expertiza contabila a firmei este în curs de desfașurare, procurorul care se ocupa de acest caz cerînd un supliment de expertiza pîna în 15 octombrie 2002.
Ministerul Apararii a contestat ordinul de executare silita dat de instanța, la jumatatea anului 2001, procesul fiind stramutat de la București la Timișoara. Doua dintre etapele judiciare au avut loc deja, la Judecatoria și Tribunalul Timiș, fiind respinsa contestația privind confiscarea instalației de nocturna a stadionului Steaua (evaluata la circa 900.000 de dolari) în schimbul banilor pe care CSA trebuie sa-i plateasca societații Tehnorob. Concret, instanțele au dat cîștig de cauza firmei Tehnorob.
CSA Steaua, prin MApN, a cerut procurorului general al României sa promoveze un recurs în anulare împotriva sentinței prin care instanțele inferioare au admis ca societatea Tehnorob sa fie despabubita. Procurorul general Tanase Joița a promovat recursul în anulare, urmînd ca instanța suprema sa ia în discuție la 18 septembrie contestația privind temeinicia și legalitatea sentințelor prin care permitea societații Tehnorob sa treaca la executarea silita a clubului sportiv pentru a-și putea recupera banii investiți. Tot la 18 septembrie, Curtea Suprema se va pronunța și asupra cererii de suspendare a masurii executarii silite.
Clubul Steaua are personalitate juridica, dar se afla în subordinea MApN. Conducerea Clubului a angajat lucrari în nume propriu în urma cu mai mulți ani (1992), fara avizul ministerului, pe vremea cînd la conducerea Clubului se afla generalul Cornel Oțelea, a mai spus șeful Direcției juridice din MApN.
Șeful SMG, generalul Mihail Popescu, a declarat, miercuri, în conferința de presa, ca MApN este un minister bugetar și nu are de unde sa plateasca suma ceruta, „indiferent de cîte ori ne da în judecata” firma Tehnorob. „Nu avem de unde sa luam banii, pentru ca nu avem alocate fonduri pentru astfel de situații. Se pune sechestru, nu știu exact care sînt procedurile judecatorești, dar, totuși, stadionul Steaua este dat pe 20 de ani, gratuit, altcuiva. Este o problema foarte complicata!”, a afirmat Popescu. El a adaugat ca echipa de fotbal nu mai este a armatei, dar clubul este, pentru ca tinerii care au perspective de a deveni campioni în diferite discipline sportive fac stagiul militar la CSA, pentru a-și continua antrenamentele.
Secția de fotbal a clubului militar s-a desprins, în anul 1998, de CSA Steaua, iar stadionul a fost concesionat gratuit, printr-o Hotarîre de Guvern, pe o perioada de 20 de ani, noii grupari FC Steaua. Dupa efectuarea lucrarilor de modernizare a stadionului din Ghencea, firma Tehnorob a acționat în justiție CSA Steaua, în anul 1999, pentru recuperarea datoriilor.
Sursa: www.mediafax.ro