Spectacol creat de Montoya si Schumacher

Apropo.ro / 18.03.2002, 09:25
Spectacol creat de Montoya si Schumacher
Juan Pablo Montoya si Michael Schumacher au facut spectacol în Marele Premiu al Malaysiei, luptîndu-se pe viata si pe moarte O veste buna: spectacolul a revenit în Formula 1, mai ales datorita duelului Michael Schumacher - Juan Pablo Montoya. În primul viraj al Marelui Premiu al Malaysiei s-a

Juan Pablo Montoya si Michael Schumacher au facut spectacol în Marele Premiu al Malaysiei, luptîndu-se pe viata si pe moarte

O veste buna: spectacolul a revenit în Formula 1, mai ales datorita duelului Michael Schumacher – Juan Pablo Montoya. În primul viraj al Marelui Premiu al Malaysiei s-a petrecut parca o întoarcere în timp, la sfîrsitul anilor ’80, cînd tumultuosul Senna si experimentatul Prost se luptau roata la roata în curbe.

A cui a fost vina pentru acrosaj? Mai degraba a lui Schumacher. E adevarat, traiectoria Montoya a fost putin „la intimidare”, dar columbianul avea o roata în fata germanului. Vi-l imaginati pe Michael Schumacher dînd înapoi? Germanul a intrat în Montoya, a cîstigat duelul, dar a ramas fara aripa din fata.

Duelistii au cazut la pamînt, raniti. Martorii luptei, Barrichello si Ralf Schumacher, au cules pistoalele fumegînde si au plecat mai departe. În spatele lor, „balaurii” scoteau fum pe nari. Fara aripa, Schumi ataca monopostul Jordan din fata sa. Ajuns pe pozitia a unsprezecea, Montoya a facut cîteva depasiri magistrale, ajungînd în cîteva tururi pe locul sase. Dupa ce a intrat la boxe, Michael a revenit pe asfalt pe penultima pozitie.

O decizie absurda a comisarilor i-a taiat aripile lui Montoya, trimitîndu-l la boxe. A fost prima penalizare „drive through” din istoria Formulei 1. Conform noului regulament columbianul a trecut doar pe la boxe, nemaiasteptînd 10 secunde acolo. „Ce rahat!!! De ce? De ce? I-am lasat suficient loc”, a tunat Montoya catre boxe, cînd a vazut penalizarea. Însusi Michael Schumacher a considerat ca pedeapsa aplicata pilotului Williams a fost exagerata. „Sincer, Montoya nu merita penalizarea. A fost o simpla lupta pentru pozitie, cum au fost atîtea si nimeni nu a fost pedepsit”, a declarat germanul la conferinta de presa.

Ralf Schumacher a cîstigat o cursa în care nu a depasit pe nimeni. Cei doi duelisti au cazut la pamînt, raniti, si martoA mers constant, în orar, asemenea unui tren japonez, si a beneficiat de o strategie geniala, cu o singura oprire la boxe. În spatele sau, Juan Pablo si Michael faureau zadarnice fapte de arme, depasind ca apucatii. Montoya a luat locul doi, iar Schumi a prins în ultimul moment pozitia a treia, beneficiind de ghinionul lui Button. Englezul a ratat primul podium din viata sa, din cauza unei suspensii rupte în cel de pe urma tur.

CLASAMENT CURSA
1. R. Schumacher (Williams) 1h34:12.912
2. Montoya (Williams), la 39.700
3. M.Schumacher (Ferrari), la 1:01.795
4. Button (Renault), 1:09.767
5. Heidfeld (Sauber), la un tur
6. Massa (Sauber), la un tur

Clasati: 7. McNish (Toyota), 9. Villeneuve (BAR), ambii la un tur, 9. Sato (Jordan), 10. De La Rosa (Jaguar), 11. Frentzen (Arrows), toti la doua tururi, 12. Salo (Toyota), 13. Fisichella (Jordan), ambii la 3 tururi.

Abandonuri: Barrichello (Ferrari, 39), Webber (Minardi, 34), Irvine (Jaguar, 30), Yoong (Minardi, 29), Raikkonen (McLaren, 24), Bernoldi (Arrows, 20), Coulthard (McLaren, 15), Trulli (Renault, 9), Panis (BAR, 9).

CLASAMENT GENERAL PILOTI

1. M. Schumacher 14p
2. Montoya 12p
3. R. Schumacher 10p
4. Raikkonen 4p
5-6. Irvine, Button 3p
7-8. Webber, Heidfeld 2
9-10. Massa, Salo 1p.

CLASAMENT GENERAL ECHIPE
1. Williams 22p
2. Ferrari 14p
3. McLaren 4p
4-6. Jaguar, Renault, Sauber 3p
7. Minardi 2p
8. Toyota 1p.

Sursa: www.mediafax.ro