Specialist in acupunctura pentru gimnaste

Apropo.ro / 07.03.2002, 09:37
Specialist in acupunctura pentru gimnaste
Medicul Mircea Zamfirescu, specialist în acupunctura, a fost cooptat în colectivul tehnic al lotului feminin de gimnastica al României, a informat cotidianul "Hunedoreanul". Potrivit jurnalului citat, noul membru al staff-ului tehnic al reprezentativei feminine de gimnastica este

Medicul Mircea Zamfirescu, specialist în acupunctura, a fost cooptat în colectivul tehnic al lotului feminin de gimnastica al României, a informat cotidianul „Hunedoreanul”.

Potrivit jurnalului citat, noul membru al staff-ului tehnic al reprezentativei feminine de gimnastica este vicepreședinte al Societații Românești de Acupunctura și redactor-șef al revistei „Acupunctura”. Zamfirescu spune ca, în noua sa calitate, are misiunea de a le aduce pe gimnaste la o stare de sanatate optima, care sa le permita sa se prezinte fara probleme medicale la Campionatele Europene, prevazute sa aiba loc în luna aprilie, la Patras (Grecia).

„Aceste sportive aveau nevoie de mai multa vreme de un tratament de acupunctura, care este mai puțin agresiv decît unul clasic și da și rezultate mai bune”, afirma doctorul Zamfirescu, care a refuzat sa faca vreun comentariu despre starea actuala de sanatate a gimnastelor din echipa României. El a menționat ca noile sale paciente au fost destul de speriate, la primele ședințe de tratament, efectuate sîmbata. „La primul tratament au venit vreo doua-trei gimnaste, apoi, la urmatoarele, au venit și celelalte. Ce ma bucura este faptul ca aceste mari sportive au reacționat la acupunctura mult mai bine decît ma așteptam. Deja, dupa numai doua zile de tratamente, au și aparut primele efecte vizibile, iar urmatoarele vor aparea cît de curînd”, a declarat Mircea Zamfirescu.

Una dintre gimnastele din lotul național, Sabina Cojocar, a afirmat ca i-a fost foarte teama la primele tratamente de acupunctura. „Numai cînd am vazut acele, m-a apucat groaza. Și acum îmi mai este frica, fiindca, uneori, cînd sînt introduse acele, ma doare tare. Dar n-am ce face. Pentru a ma face bine, trebuie sa suport”, a spus Cojocar.

„Hunedoreanul” noteaza ca Zamfirescu a estimat ca gimnastele din lotul național ar trebui sa beneficieze, în mod curent, de servicii medicale de calitate. „Aceste fete ar trebui sa se bucure de o mai mare atenție din partea conducatorilor sportului românesc, fiindca, în ce le priveșe pe gimnaste, nu se mai poate continua, din punct de vedere medical, în felul cum s-a mers pîna acum. Ce fac eu acum la lotul României este o ‘cîrpeala'”, a afirmat Mircea Zamfirescu, referindu-se la faptul ca staff-ul echipei feminine de gimnastica a fost lipsit, o perioada de timp, de personal medical.

Sursa: www.mediafax.ro