Spaghete cu ciuperci
250 g spaghete, 200 g ciuperci, 200 g arpagic (sau ceapa mica), 150 g caise din compot (sau uscate și rehidratate), 100 g alune fara coaja, ulei de masline, o lingura Vegeta, scorțișoara, sare, piper macinat.
Preparare:
Ciupercile curațate și bine spalate se prajesc în puțin ulei. Spaghetele se fierb în apa cu sare, se clatesc cu apa rece și se scurg în strecuratoare, dupa care se adauga în tigaia cu ciuperci, împreuna cu caisele taiate în bucați mici, alunele decojite, sparte în bucați, și arpagicul curațat.
Se asezoneaza cu Vegeta, sare, piper, dupa gust și se pudreaza cu puțina scorțișoara macinata.
Se lasa la foc mic, timp de 10 minute, scuturand din cand în cand cratița pentru a nu se prinde de fund.
Se servește imediat.