Arbitrul Sorin Corpodean a fost desemnat, sâmbata, de Comisia Centrala a Arbitrilor (CCA), cel mai bun „central” al anului 2006, el fiind urmat în clasament de Cristian Balaj și Augustus Constantin.
În topul realizat pe baza rapoartelor de observare, a parerilor membrilor CCA și a opțiunilor arbitrilor FIFA, locul patru în clasamentul pe 2006 a fost ocupat de Alexandru Tudor. Ocupanții primelor trei locuri au primit din partea președintelui CCA, Gheorghe Constantin, cupe, diplome și câte o pereche de ghete. În momentul în care i-a înmânat premiul lui Sorin Corpodean, Gheorghe Constantin i-a spus acestuia ca, daca s-ar fi acordat unul și în vara, acesta ar fi fost al doilea pentru el.
Dupa ultima întâlnire din 2006 dintre CCA și arbitri, au fost desemnați și cei mai buni tușieri ai anului, primii trei fiind, în ordine, Cristian Nica, Aurel Onița și Cornel Fecioru. Aceștia au primit, pe lânga diplome și cupe, câte un tricou. Constantin i-a spus lui Aurel Onița ca daca s-ar fi realizat un astfel de clasament și în vara ar fi fost numarul unu, în timp ce primului clasat, Cristian Nica, i-a transmis ca în vara nu ar fi intrat între primii trei.
De asemenea, Gheorghe Constantin le-a înmânat ecusoanele arbitrilor de pe lista FIFA 2007, lasându-l la urma pe Marian Salomir: „Te-am lasat ultimul ca știam ca ai emoții ca nu prinzi lista”, i-a spus Constantin.
Cel mai bun arbitru al anului 2006 în ierarhia CCA, Sorin Corpodean, a facut o analiza a prestațiilor arbitrilor în prima parte a campionatului. „Primele trei, patru etape au fost fara greșeala, apoi au urmat etape cu erori mai mari de arbitraj, care au creat un fel de tsunami la adresa arbitrilor. Apoi au fost etape oscilante. Nu a fost un an mult mai bun ca alții. S-au facut pași înainte în privința modului de colaborare cu CCA, dar suntem înca datori cu arbitraje mai bune. Ma așteptam sa câștig premiul. Și atunci când greșești, fiecare meci conteaza cât unul, iar premiul se da pentru un an”, a spus Corpodean, adaugând ca în momentul de fața nivelul arbitrilor români nu este mai prejos decât cel al campionatului intern.
Întrebat cum crede ca va comenta președintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, desemnarea sa în fruntea clasamentului arbitrilor români, Corpodean a spus: „Va raspund printr-o anecdota: Pe o banca într-un parc un copil de 8-9 ani mânca cu pofta dintr-o ciocolata, iar o batrâna care trecea pe acolo îl întreaba de ce manânca așa repede, pentru ca nu e bine pentru sanatate. Copilul îi raspunde: «Știți cât a trait bunicul meu? 105 ani». «Și tot așa de repede mânca?», întreaba batrâna. «Nu, dar își vedea de treaba lui». Nu ma intereseaza ce zic alții. Fiecare sa-și vada de profesia lui”..
Al doilea clasat în ierarhia CCA, Cristian Balaj, considera ca arbitrii români nu sunt cu nimic mai prejos decât cei care oficiaza la nivel înalt. „Pe plan internațional, anumiți arbitri au avut note mai bune decât rezultatele unor echipe în cupele euroepene. În top nu sunt arbitri cu nimic mai presus decât noi. Unii conducatori de la noi își justifica salariul jignind arbitrii. Doresc sa-și faca publicitate pe spatele nostru și nu se iau masuri împotriva lor. Îi sfatuim sa-și faca reclama în alta parte”, a punctat Balaj.
Marian Salomir a admis ca a avut emoții înainte de a primi ecusonul FIFA, apreciind ca în acest sezon a avut „cea mai proasta toamna” din întreaga cariera. „Când s-a votat lista FIFA veneam dupa un meci nereușit, Steaua – Rapid, și a fost votata ultima impresie. Se mai întâmpla sa apara și o forma mai slaba. Nu se poate vorbi de lipsa de pregatire. Arbitrajul e la nivelul echipelor de top românești. Eu spuneam mai demult ca și arbitrii vor reveni în competițiile internaționale la nivel înalt atunci când echipele vor reveni și ele. În toamna urmatoare sper sa avem și un arbitru în Liga Campionilor”, a declarat Salomir.
Președintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat ca este foarte probabil ca în sezonul 2007/2008 arbitrii români vor putea oficia și în Liga Campionilor. „Din semnalele noastre, vom avea un arbitru în Liga Campionilor în ediția viitoare. Nu are nicio legatura cu numarul de echipe românești care vor fi acolo, ci doar cu prestația arbitrilor”, a subliniat Constantin.