SOFTWIN la Londra

08 03. 2002, 11:05
SOFTWIN, cel mai important furnizor est-european de servicii de structurare de continut pentru Internet si ePublishing, va fi prezent la Targul de Carte de la Londra (London Book Fair), ce se va desfasura in perioada 17-19 martie, la Olympia Center. Targul de Carte de la Londra este, alaturi de

SOFTWIN, cel mai important furnizor est-european de servicii de structurare de continut pentru Internet si ePublishing, va fi prezent la Targul de Carte de la Londra (London Book Fair), ce se va desfasura in perioada 17-19 martie, la Olympia Center.

Targul de Carte de la Londra este, alaturi de Frankfurt Book Fair, unul din punctele de referinta din calendarul manifestarilor dedicate cartii si lecturii, un eveniment ce reflecta in fiecare an noile tendinte in domeniul editorial. SOFTWIN va expune la Londra in cadrul Pavilionului dedicat solutiilor de ePublishing, alaturi de furnizori de multimedia, specialisti in domeniul cartilor electronice si furnizori de solutii de managementul documentelor.

De asemenea, SOFTWIN va lansa la Londra versiunea 2.0 a serviciului online de conversie de date, intuitext. Acesta asigura conversia automata a documentelor din formate clasice sau chiar hartie, in formate finale, bazate pe XML.

Noua versiune aduce multiple facilitati serviciului de conversie, prin largirea gamei de formate de intrare acceptate: PDF, QuarkXPress, MS Word, Page Maker. In plus, utilizatorii au posibilitatea de a opta pentru o mare varietate de formate finale: HTML, OeB, MS Reader sau diverse formate utilizate pentru afisarea cartilor pe dispozitive portabile de lectura (Gemstar).

Intuitext asigura conversia automata a documentelor din formate clasice sau chiar hartie, in formate finale, bazate pe XML.

Intuitext 2.0 este instrumentul ideal pentru cei care doresc sa-si transpuna documentele in format electronic pentru publicare pe Internet sau dispozitive portabile de lectura. intuitext se adreseaza tuturor detinatorilor de continut – corporatii, editori, producatori de carti electronice, biblioteci virtuale si chiar utilizatori individuali, acoperind toate etapele procesului editorial”, a precizat Florin Talpes, Director General SOFTWIN.

Caracteristicile care fac din intuitext un instrument unic si inovator sunt capacitatea de a pastra aspectul original al documentului, precum si refacerea curgerii originale a textului. Aceste caracteristici se regasesc si in noua versiune, intuitext fiind destinat in special celor care au nevoie sa converteasca documente foarte complexe continand grafice, imagini sau tabele, acestea necesitand o foarte mare acuratete in respectarea aspectului original.

Potentialii clienti pot testa serviciul intuitext gratuit, trimitand documentul pentru a fi convertit la www.intuitext.com. In cel mai scurt timp, acestia vor primi prin e-mail o mostra din documentul convertit, precum si o evaluare de pret pentru eventuale comenzi ulterioare.

Lansat in aprilie anul trecut la Targul de ePublishing Seybold Boston, serviciul de conversie intuitext a fost testat de peste 500 de utilizatori din intreaga lume, dintre care majoritatea din Statele Unite și Europa. 10% din teste au fost efectuate de utilizatori romani.

Calitatea serviciului de conversie se reflecta cel mai bine in contractele incheiate de SOFTWIN cu prestigiosi editori si producatori de dispozitive portabile de lectura (eBooks). SOFTWIN a convertit peste 100 de carti ale editurii Palgrave, divizia cu profil educational din cadrul Grupului Macmillan, pentru a fi distribuite pe Internet prin intermediul librariilor virtuale, precum netLibrary sau Baker&Taylor.

SOFTWIN a transpus in format electronic numeroase carti cu continut complex pentru a fi vizualizate pe dispozitivele portabile de lectura ale celui mai mare producator de astfel de device-uri din lume – Gemstar. Acestea au fost prezentate publicului roman la Targul de Carte Gaudeamus, editia 2001.

In spatele serviciului intuitext 2.0 se afla un set complet de instrumente automatizate dezvoltate de catre specialistii SOFTWIN pe baza tehnologiilor XML, XSL, Perl, C++, SDK Quark si Adobe.