În fiecare noapte, detașamente de lunetiști ies la vânătoarea de șobolani, prezenți în număr foarte mare în 26 de zone ale capitalei iraniene. Otrava pentru șobolani nu îi afectează iar pisicile fug înspăimântate din calea lor.
Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo
Profesorul universitar Ismail Kahram, consilier al primăriei din Teheran, a declarat presei că șobolanii „nu numai că sunt mai mari, dar arată și altfel. Par că au suferit o mutație genetică din cauza radiațiilor și a chimicalelor folosite împotriva lor. În mod normal, o astfel de evoluție durează milioane de ani”.
Potrivit profesorului, de la o greutate de 60 de grame, „mutanții” au ajuns să aibă și cinci kilograme, fiind mai mari decât pisicile, care nu îndrăznesc să le facă față.
Pentru a impiedica înmulțirea lor, municipalitatea a hotărât folosirea a 10 echipe de lunetiști, echipate cu dispozitive de vedere pe timp de noapte.
„Este un război non-stop. Ziua folosim otrăvuri, iar noaptea lunetiști” a declarat seful agenției de protecție a mediului, Mohammad Hadi Heydarzadeh.
Acesta a declarat că până acum au fost împușcați 2.205 șobolani, ale căror cadavre au fost incinerate, dar că, pentru a face față situației se plănuiește aducerea încă a 30 de echipe de lunetiști.