Simionii OK, Bute a pierdut

Apropo.ro / 18.07.2002, 09:27
Simionii OK, Bute a pierdut
Viorel si Marian Simion sînt ultimii doi români care s-au calificat în semifinalele CE. Lucian Bute a pierdut însa în fata ungurului Karoli Baljai si a ramas fara medalie. Din cei trei boxeri români care au luptat ieri, la Perm, pentru accederea în semifinale, doar doi si-au asigurat medalia

Viorel si Marian Simion sînt ultimii doi români care s-au calificat în semifinalele CE. Lucian Bute a pierdut însa în fata ungurului Karoli Baljai si a ramas fara medalie.

Din cei trei boxeri români care au luptat ieri, la Perm, pentru accederea în semifinale, doar doi si-au asigurat medalia de bronz: Viorel Simion, la 57 de kg, si Marian Simion, la 71 de kg. „Cocosul” Viorel Simion a avut în fata un boxer mult mai înalt, germanul Tomas Papp, care a dat tot timpul din brate pentru a-l potoli pe român. A reusit într-o mica masura în prima repriza, dupa care dinamovistul s-a dezlantuit.

Arbitrul de ring a oprit meciul în repriza a treia, cînd masina de punctat indica deja o diferenta de 15 puncte în favoarea lui Viorel. „M-am simtit excelent în ring si sper ca acelasi lucru sa se întîmple si în semifinale”, a declarat Simion. El va boxa în penultimul act cu un pugilist azer, Shahin Imranov, un stîngaci de care românul are de ce sa se teama.

Nu a ascultat sfaturile. Lucian Bute (75 kg), dupa ce trecuse în primul tur de vicecampionul olimpic Gaidarbek Gaidarbekov, iar în turul al doilea de sîrbul Nikola Seklocha, a trebuit sa se recunosca învins ieri în fata ungurului Karoli Baljay, pe care îl învinsese acum doi ani, la Baia Mare, în finala la „Centura de Aur”. Desi avea alonja superioara, Bute nu a ascultat sfaturile antrenorilor de a lupta de la distanta, intrînd în clinciuri cu boxerul maghiar.

„Parca a înnebunit, nu auzea ce-i strigam. I-am spus foarte clar sa nu se ia la lupta cu el, ca asta îi convine ungurului. Trebuia sa-l astepte si sa fuga tot timpul în ring”, a declarat dupa meci antrenorul coordonator Francisc Vastag, care-l vede pe Baljay campion european.

MACEL

Si-a umplut tricoul de sînge

Marian Simion l-a avut în fata ieri în „sferturi” pe belarusul Andrei Mihalkov, pe care l-a luat în primire din prima secunda. Nu trecuse înca un minut cînd un croseu de stînga naprasnic l-a facut groggy pe belarus, obligat sa asculte numaratoarea arbitrului, dar si sa primeasca îngrijiri medicale din partea medicului. A fost salvat apoi de gong, dar Marian nu a mai avut nevoie în rundul doi decît de cîteva secunde pentru a face diferenta de 15 puncte la care „judecatorii” opresc meciul. Cel mai mare dintre fratii Simion a iesit din ring cu tricoul plin de sîngele belarusului, el fiind aplaudat la scena deschisa de spectatori, cu toate ca în semifinale va lupta cu Andrei Misin, reprezentantul gazdelor.

Cinci în semifinale

O data cu victoriile lui Marian Simion (71 kg) si Viorel Simion (57 kg), România si-a mai trecut în cont alte doua medalii de bronz, ajungînd la un numar de cinci. Primii trei semifinalisti au fost Sorin Tanasie (48 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg) si Dorel Simion (67 kg). Ultimii trei vor intra azi în ring, cu gîndul la calificarea în finala, ei avîndu-i adversari pe Viaceslav Gojan (Moldova), Havaji Hatigov (Belarus), respectiv Aleksandr Bokalo (Ucraina).

Cea mai veche gara

Construita în 1878, gara din Perm este una dintre cele mai vechi cladiri din Rusia, rezistînd chiar si în timpul celor doua razboaie mondiale. Ea a fost ridicata o data cu prima cale ferata din aceasta parte a lumii, dar de atunci nu a fost renovata decît o singura data, în 1963. Gara din Perm, care acum are peretii scorojiti si acoperisul spart în mai multe locuri, a fost inaugurata de tarul Nicolae al Rusiei, care a vizitat-o pentru ultima oara în drum spre Ekaterinburg în 1919.

Striptease pe vapor

Dupa ora 23:00, marea majoritate a tinerilor din Perm se îndreapta spre faleza rîului Kama, acolo unde exista cîteva discoteci. Cele mai multe dintre ele sînt pe malul rîului, dar exista locuri de dans si pe vapoarele trase la tarm si chiar pe cele care navigheaza în susul si în josul rîului. Rusii bogati din Perm închirieaza aproape în fiecare seara cîte un vapor, dar si fetite, care pot fi vazute de pe mal cum danseaza topless sau chiar dezbracate de tot.

Sursa: www.prosport.ro