Potrivit unei vechi și binecunoscute legende, moara părăsită de pe râul Rogachitsa, din apropiere de satul Zaroji, era adăpostul vampirului Sava Savanovici.
Edilul local, Miodrag Vujetici a declarat: „Oamenii sunt îngrijorați. Toată lumea știe legenda acestui vampir și gândul că acum a rămas fără casă și s-ar putea afla în căutare de victime, i-a îngrozit. Suntem toți înspăimântați”.
Vujetici a mai adăugat că este ușor să râzi de aceste temeri dacă nu locuiești în zonă, însă niciun localnic nu se îndoiește de existența vampirilor. Primarul a spus că toți locuitorii au fost sfătuiți de Consiliul Local să-și pună usturoi la uși și ferestre, deoarece vampirii nu suportă acest miros și să se asigure că au cruci în fiecare cameră.
Existența vampirilor în vestul Serbiei este documentată, funcționarii austro-ungari consemnând în scris atrocitățile „vampirilor” din zonă, potrivit etnografului Vesna Marianovici, doctor în istorie.
Marianovici afirmă că primele mențiuni despre vampiri nu au fost găsite în Transilvania, așa cum se consideră, ci pe teritoriul Serbiei și Croației contemporane. menționând un decret al țarului sârb Stefan Dusan din 1342, conform căruia, preoților li se interzice participarea la îngroparea și arderea trupurilor persoanelor suspectate de vampirism. Potrivit lui Marianovici, patria vampirilor ar trebui considerată Serbia.