Septimiu din trupa The dAdA a rămas fără bani

21 10. 2014, 07:00
Şi  pentru că ne-au obişnuit cu piese inspirate din viaţa reală, după ce au lansat noul single “Mergem înainte”, băieţii din trupa The dAdA  au experimentat pe propria piele mesajul transmis de ei. Cel puţin unul dintre ei, şi anume Septimiu. Şi nu e vorba deloc de… mers înainte!
 
“Mergem înainte că-nainte era mai bine”, este doar un joc de cuvinte care se leagă de expresia deja împământenită a românului căruia îi merge prost şi care devine nostalgic. Este doar cu titlu de glumă, iar mesajul transmis de noi este că vrem ca oamenii să privescă în faţă şi să facă o schimbare în viaţa lor”, spuneau  atunci când au lansat noua piesă. Septiumiu din trupa The dAdA nu mai este însă la fel de optimist, deoarece a avut parte de o întâmplare nu tocmai plăcută, pe care ne-o povesteşte chiar el. 
 
 
Foto: Sprint Music
 
 
“La începutul lunii septembrie ne întorceam din Chişinău, unde fusesem la o nuntă. Ne-am oprit într-o benzinărie, în Focşani, ca să alimentăm şi să mâncăm nişte sandwich-uri. Din cauza oboselii, mi-am uitat portofelul pe o masă în cafeneaua benzinăriei. Odată ajuns în Bucureşti, mi-am dat seama că nu mai am portofelul. Am ajuns la un calculator, am făcut rost de numărul de telefon din benzinărie, am sunat şi am vorbit cu şefa de staţie. Doamna a fost foarte amabilă, mi-a spus că a găsit portofelul şi că a verificat actele şi banii (în jur de 450 de lei) şi se pregătea să meargă la poliţie. Ba chiar mi-a mulţumit că am scutit-o de un drum. I-am mulţumit la rândul meu şi am rugat-o să îmi trimită portofelul prin curier rapid”, începe să povestească Septimiu, care avea să descopere mai târziu că bucuria lui că şi-a găsit portofelul va fi de scurtă durată. 
 
 
 
 
 
“Zis şi făcut. A doua zi dimineaţă, ajunge la mine curierul. Îmi dă un plic motolit, lucru pe care nu-l observasem pe moment pentru că abia mă trezisem din somn. Când să-i plătesc îi întind o hârtie de 100 de lei şi mă roagă să îi dau mărunt, că nu are să-mi dea rest. Îi zic că am chiar în plicul pe care tocmai mi-l înmânase. Deschid plicul, scot portofelul, îl deschid şi…… surpriză! Lipseau din portofel 400 de lei. Primul lucru care mi-a trecut prin minte era că mi i-a luat cineva din benzinărie. Plătesc curierul, închid uşa, pun mâna pe telefon şi o sun din nou pe şefa de staţie a benzinăriei. Femeia îmi spune că ea când a găsit portofelul, banii se aflau în el şi că ea personal a pus portofelul în plic şi l-a sigilat. (totul se vede pe camera benzinăriei) Concluzia nu era decât una singură, curierul a luat banii! Am luat plicul în care se afla portofelul ca să îl analizez mai în amănunt şi am descoperit că într-o parte era desigilat înainte ca eu să-l fi deschis, erau semne clare cum fusese lipit la loc. Pun mâna pe telefon şi sun la firma de curierat. Răspunsul lor a fost unul sec: Nu suntem responsabili de bunurile nedeclarate. Practic s-au spălat pe mâini. Dacă fac plângere la poliţie iese prost doamna de la benzinărie. I-am rugat insistent să anunţe printre angajaţi că ar fi păcat să rişte închisoarea pentru nişte amărâţi de bani şi că dacă îi înapoiază nu voi face plângere la poliţie. Nu am impresionat pe nimeni. În fine, cam asta e povestea. Nu am înaintat plângerea la poliţie pentru că nu am vrut să o pun pe doamna, care a fost atât de amabilă şi care a vrut să facă un bine şi să mă ajute pe mine, ameţitul care şi-a uitat portofelul, în postura de a plăti. Oricum, asta e, se pare că nu putem avea încredere în firmele de curierat, mai ales că nu au vrut să colaboreze deloc!”, şi-a încheiat artistul povestea, dezamăgit de serviciile de curierat de la noi din ţară.