Secretul lui Jamie Oliver pentru cel mai bun vin fiert
Iată ce trebuie să faci:
Curăţă bucăţi mari de coajă de clementină, lămâie şi lime. Pune zahărul într-o cratiţă la temperatura medie, adăugă cojile de citrice şi sucul de la clementine. Adăugă cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi un vârf de praf de nucşoară. Pune în cratiţă şi păstaia de vanilie şi adăugă puţin vin, doar cât să acopere zahărul.
Lasă totul pe foc până ce zahărul s-a dizolvat complet în vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continuă să fierbi pentru 4-5 minute, până ce obţii un sirop gros. Jamie recomandă această metodă pentru a elibera toate aromele din condimente, însă fără a fi nevoie să le fierbi în vin (pentru a nu se elimină alcoolul).
Când siropul e gata, dă focul la minimum şi adăugă anasonul stelat şi restul de vin. Mai încălzeşte vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat în pahare şi servit.