Se vrea modificarea sistemului competitional

Apropo.ro / 31.05.2002, 10:17
Se vrea modificarea sistemului competitional
Reprezentanții Federației Române de Hochei pe Gheața (FRHG) vor propune, în cadrul Adunarii Generale de vineri, modificarea sistemul de desfașurare a campionatului național, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, secretarul general al FRHG, Eduard Pana. Oficialii

Reprezentanții Federației Române de Hochei pe Gheața (FRHG) vor propune, în cadrul Adunarii Generale de vineri, modificarea sistemul de desfașurare a campionatului național, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, secretarul general al FRHG, Eduard Pana.

Oficialii FRHG vor supune spre aprobare membrilor Adunarii Generale propunerea de înființare a doua divizii, a cîte patru echipe. Sistemul de împarțire a echipelor în prima, respectiv a doua divizie se va face pe baza clasamentului din Cupa României, competiție care se va disputa în aceasta toamna. Primele patru echipe vor face parte din prima divizie, iar ultimele patru vor fi repartizate în cea de-a doua serie valorica. Formațiile din fiecare divizie ar trebui sa se întîlneasca de doua ori pe sezon, în sistem tur-retur. La finalul campionatului, echipa clasata pe ultimul loc în prima divizie și formația care va ocupa prima poziție în clasamentului celei de-a doua divizii vor susține un meci de baraj, tur-retur, pentru desemnarea gruparii ce va retrograda/promova.

„Propunem acest nou sistem de desfașurare a campionatului intern deoarece consideram ca este mult mai bun decît cel din prezent. În primul rînd, nu vor mai exista discrepanțe atît de mari, cum sînt acum, între echipele care evolueaza în aceeași divizie. De asemenea, va crește spectaculozitatea întîlnirilor, pentru ca vom vedea, spre exemplu, mai multe meciuri Steaua – Miercurea Ciuc. Sper ca membrii Adunarii Generale sa aprobe acest proiect de desfașurare a campionatului intern”, a spus Pana.

Adunarea Generala a FRHG va avea loc vineri, de la ora 10.00, la Centrul de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, din cadrul CSN „Lia Manoliu”.

Sursa: www.prosport.ro