Se imprima ieftin, asteptati !

29 05. 2002, 09:12
Un calculator mai nou nu prea mai rimeaza fara o imprimanta. Mereu se gaseste cate ceva de imprimat. Concluzia, iti trebuie neaaparat o imprimanta. Invata de la noi, cum sa alegi imprimanta care sa raspunda perfect cerintelor tale, care sunt criteriile pe care sa se bazeze alegerea ta.

Un calculator mai nou nu prea mai rimeaza fara o imprimanta. Mereu se gaseste cate ceva de imprimat. Concluzia, iti trebuie neaaparat o imprimanta. Invata de la noi, cum sa alegi imprimanta care sa raspunda perfect cerintelor tale, care sunt criteriile pe care sa se bazeze alegerea ta.

Alegerea imprimantei nu este chiar o chestiune de gust, ci trebuie aleasa cu cap. Pentru inceput trebuie luate in calcul viteza de imprimare (pagini pe minut), modul de imprimare (alb-negru, color), procedeul (laser, inkjet) si rezolutia. Nu vom lua in considerare solutiile office si cele industriale.

Deci, pentru un home user, cel mai indicat ar fi o imprimanta color inkjet (cu jet de cerneala). Un asemenea utilizator presupunem ca nu necesita o viteza extrem de mare, sau o calitate fotografica (daca totusi doreste aceste lucruri, solutii sunt, insa nu acesta este scopul prezentei solutii). O rezolutie maxima de 600 x 1200 in mod color si 600 x 600 dpi (dots per inch – puncte de cerneala pe 2,54 cm liniari) in modul alb-negru, este suficienta, solutie ce va permite si redarea imaginilor la o calitate acceptabila.

Solutia ideala pentru home user vine de la HP (Hewlett Packard). Mult cunoscuta firma are o oferta aproape imposibil de refuzat: 2 modele de imprimanta, ambele color, la un pret mai mult decat atractiv – 49.99$. Acestea sunt modelele hp deskjet 825c si hp deskjet 656c.

Diferentele intre ele sunt destule, cum ar fi cantitatea de memorie, una avand 2 Mb iar 656c doar 512 Kb, insa nu ar fi o fatalitate. O alta deosebire ar fi rezolutia, si la acest capitol, modelul 656c dovedindu-se inferior, nedepasind bariera de 600 x 600 dpi in mod alb-negru, iar in modul color, aceasta scazand la 600 x 300 dpi. Pana acum, 825c este castigatorul, insa il trage in jos viteza de imprimare, care se situeaza undeva la jumatate din cea a modelului 656c. Ambele imprimante se bucura de conectivitate USB.

Alegerea va apartine, daca doriti o solutie ieftina, si ca achizitie si ca pret pe pagina imprimata, si fiabila, atunci aceste doua modele va stau in fata ca la parada. Nu ramane decat s-o alegeti pe cea care va convine, criteriile de baza vi le-am prezentat, diferentele intre aceste doua modele fiind viteza si calitatea, ce are una, n-are cealalta, ce sa-i facem? Nimeni nu e perfect, insa exista si modele pentru pretentiosi care ajung sa isi ofere serviciile contra unor sume de pana la 14 000 USD, insa de aceste modele urmeaza sa vorbim alta data. Daca nu puteti opta pentru una anume, judecati dupa design, oricum rezultatul nu va va dezamagi.