Se destrama Deva?

Apropo.ro / 28.05.2002, 10:09
Se destrama Deva?
Recent cîstigatoare a Challenge Cup, "U" Remin Deva ar putea ramîne fara cîteva piese importante pentru viitorul sezon. La numai cîteva zile dupa revenirea la Deva, cu trofeul Challenge Cup, cîstigat de "U" Remin la prima participare într-o cupa europeana, au început sa circule zvonuri

Recent cîstigatoare a Challenge Cup, „U” Remin Deva ar putea ramîne fara cîteva piese importante pentru viitorul sezon.

La numai cîteva zile dupa revenirea la Deva, cu trofeul Challenge Cup, cîstigat de „U” Remin la prima participare într-o cupa europeana, au început sa circule zvonuri privind destramarea echipei. Cine ramîne, cine pleaca? Ce va face antrenorul Badulescu? Va merge Remin în Cupa Cupelor?

Prima veste proasta pentru suporteri este plecarea centrului Codruta Zavragiu, una dintre jucatoarele de baza ale lotului antrenat de Cornel Badulescu. „Am stat 6 ani la Deva si am trecut prin toate, de la Divizia B, promovarea în Liga Nationala pîna la cucerirea Challenge Cup. Am avut multe satisfactii si vreau sa le multumesc tuturor celor de acolo, dar si fetelor. Totusi, voi pleca”, spune jucatoarea. Zavragiu nu s-a decis înca la ce echipa va evolua din viitorul sezon, desi are mai multe oferte. „Nu as merge la o alta formatie în tara, ci într-un campionat din strainatate. În doua saptamîni voi lua o decizie”, explica handbalista, care este curtata intens si de Rapid Bucuresti.

În afara lui Zavragiu, interii Geta Nanita si Valentina Elisei trebuie sa comunice conducerii daca vor continua cu Remin. „Contractul meu expira pe 30 iunie. La reunirea lotului, voi spune daca mai ramîn sau nu. Mai am oferte de la Oltchim si de la echipe din Ungaria si Spania, dar e tentant sa mai ramîn un an la Deva si apoi sa plec din tara”, a declarat Geta Nanita. O alta jucatoare importanta a lotului ardelean, pivotul Alina Bidirel, si-a prelungit întelegerea cu Remin pentru înca un an, ea semnînd un nou contract înaintea finalei Challenge Cup cu Buxtehude.

O problema sensibila este cea a antrenorului Cornel Badulescu, aflat acum la Iasi, în vacanta, alaturi de familie. „Pentru a ramîne la Remin, am pus conditia ca lotul sa ramîna acelasi. Stiu de plecarea lui Zavragiu, dar daca cei din conducere vor aduce o înlocuitoare la fel de valoroasa, se poate continua performanta. Oricum, o decizie în privinta viitorului voi lua abia dupa revenirea din turneul din Italia, dupa 11 iunie. Pîna atunci, nu voi face nici o întelegere cu vreo echipa, Remin sau oricare alta”. Aflate înca în vacanta, jucatoarele de la Remin se vor reuni joi dupa-amiaza, cînd este programat primul antrenament. „Atunci vom vedea pe ce drum apucam”, a concluzionat antrenorul Badulescu.

Scandal între sponsori

Dupa cîstigarea trofeului Challenge, mai multi sponsori ai echipei devene s-au declarat nemultumiti de faptul ca au contribuit la obtinerea performantei, dar au fost prea putin bagati în seama de conducerea de la Remin.

„Anul trecut am investit cam 400 de milioane de lei, dar acum nici n-am mai calculat. Nu cred ca e normal sa iasa în fata doar o persoana sau doua. Am tot respectul pentru eforturile financiare ale presedintelui Daniel Andronache, dar sîntem mai multi care am ajutat echipa. Iar pe final de sezon, au vrut sa vina si altii, însa nu au prea fost bagati în seama. Nu vreau sa renunt la echipa, mai ales ca detin contractele a patru jucatoare, dar mi-as dori sa ducem handbalul din Deva cît mai sus. Or asa, unilateral, e cam greu”, a spus Marian Muntean, patronul firmei de transporturi Deva Trans.

„Vom avea o sedinta a CA, în care vom pune toate cartile pe fata. Trebuie spalate rufele înainte de a face noi planuri. Vom vedea ce ne-am propus, unde am ajuns, dar mai ales ce urmeaza. Pot sa spun si eu ca Primaria a contribuit cu aproape 4 miliarde de lei în ultimii doi ani, dar acum trebuie sa privim în viitor. Daca se vrea performanta, ramîn si eu lînga echipa, daca nu, atunci ma voi ocupa doar de problemele Primariei”, a spus presedintele CA, Ioan Ardelean.

Primele înainte de turneu

Pentru cîstigarea Challenge Cup si ocuparea locului trei în Liga Nationala, jucatoarele si staful tehnic de la Remin Deva au încasat doar jumatate din primele care li se cuvin, estimate la aproximativ 50 de milioane de lei pentru fiecare. „Restul banilor îi vor primi înaintea plecarii la turneul din Italia”, a spus presedintele CA, Ioan Ardelean. Remin se va afla în Italia, la Passari, în intervalul 3-11 iunie.

Sursa: www.prosport.ro