Se construieste un complex sportiv la Sanmartin

Apropo.ro / 25.04.2002, 09:35
Se construieste un complex sportiv la Sanmartin
Consiliul Local al localitații Sînmartin (județul Bihor) a dat în administrare, cu titlu gratuit, Federației Române de Atletism (FRA) un teren cu o suprafața de 14 hectare, în vederea construirii unui complex sportiv destinat pregatirii loturilor naționale. Cele 14

Consiliul Local al localitații Sînmartin (județul Bihor) a dat în administrare, cu titlu gratuit, Federației Române de Atletism (FRA) un teren cu o suprafața de 14 hectare, în vederea construirii unui complex sportiv destinat pregatirii loturilor naționale.

Cele 14 hectare situate în localitatea Baile Felix (limitrofa satului Cihei) au fost date în administrare FRA și Fundației „Atletismul Românesc”, dupa ce, la începutul acestui an, Consiliul Local din Sînmartin a refuzat acordarea unui teren Comitetului Olimpic Român (COR), care intenționa sa amenajeze în aceasta zona un centru olimpic.

În hotarîrea Consiliului Local din Sînmartin, adoptata cu 16 voturi pentu, se specifica faptul ca unul dintre motivele darii în administrare a terenului catre FRA a fost acela al revitalizarii turismului în cadrul stațiunii, în special în perioadele de extrasezon.

Președintele FRA, Iolanda Balaș, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX ca, deocamdata, nu exista un proiect de realizare a acestui complex sportiv. „Am solicitat acordarea acelui teren pentru ca intenționam sa construim acolo un centru de pregatire, care sa poata oferi posibilitați de cazare, masa, antrenament și refacere. Loturile de atletism, dar și alte loturi naționale, se pregatesc în acea zona o buna perioada din fiecare an. De ce sa platim chirii exorbitante și sa nu ne facem propriul nostru complex sportiv? Deocamdata, nu avem un proiect și nici nu am facut o estimare a fondurilor necesare, dar speram ca în acest ciclu olimpic sa demaram lucrarile”, a spus Balaș.

În luna ianuarie, Cristian Gațu, vicepreședinte COR la acea vreme, a purtat discuții cu reprezentanții comunei Sînmartin în vederea realizarii unui centru olimpic în aceasta localitate, dar negocierile au eșuat. Totuși, oficialul COR a ajuns, ulterior, la un acord cu autoritațile comunei Sîntandrei, tot din județul Bihor, în vederea construirii unui centru olimpic în raza acestei comune.

Sursa: www.mediafax.ro