Se acorda licențe pt. rețele punct-multipunct
Pentru a fi admis la licitație, ofertantul trebuie sa îndeplineasca o serie de conditii cumulative, respectiv sa fie persoana juridica, sa fi depus toate documentele cerute pîna la termenul limita și sa aiba obiectul principal de activitate domeniul telecomunicațiilor.
De asemenea, ofertantul trebuie sa fi avut în anul 2003 o cifra de afaceri de minim un milion de euro și o rata a solvabilitații generale supraunitara, sa nu se afle în stare de faliment sau lichidare judiciara și sa nu aiba nici o obligație catre bugetul de stat, bugetul local, bugetul asigurarilor sociale de stat și nici o obligație de plata a tarifelor catre Inspectoratul General pentru Comunicații și Tehnologia Informațiilor (IGCTI), exigibila și neexecutata pîna în momentul depunerii ofertei.
Pe de alta parte, ofertantul nu trebuie sa dețina nici o licența naționala punct-multipunct în banda de 26 GHz, iar în cazul în care deține deja una sau mai multe astfel de licențe, sa-și fi îndeplinit, pîna în momentul depunerii ofertei, toate obligațiile cuprinse în acestea.
Licitația pentru acordarea licențelor punct-multipunct se desfașoara în trei etape – de calificare, de evaluare a ofertelor și de atribuire a licențelor.
În cadrul primei etape, comisia de licitație va verifica daca ofertanții îndeplinesc condițiile minime de participare și daca fac parte dintr-un grup de firme. Urmatoarea etapa consta în evaluarea ofertele în conformitate cu grila de punctaj, iar în ultima etapa se desemneaza cîștigatorii licențelor. Astfel, atribuirea licențelor se va face catre primii doi clasați prevazuți în clasamentul ofertelor, în ordine descrescatoare.
Ofertanții vor depune o garanție de participare în cuantum de 30.000 euro, materializata prin scrisoare de garanție bancara.
În România, doar Societatea Naționala de Radiocomunicații și SkyTel dețin licențe punctmultipunct în banda de frecvența de 26 GHz.
Mediafax Business/ IT