Scrisoare socanta de la un nazist catre mama sa, in timpul razboiului

Apropo.ro / 16.11.2011, 17:00
Scrisoare socanta de la un nazist catre mama sa, in timpul razboiului
Heinrich Himmler, unul dintre cei mai mari criminali din istorie, ii scria scrisori mamei sale chiar si in timpul razboiului. Citeste ce exprimari folosea acesta!

Nazistul Heinrich Himmler, considerat unul dintre cei mai sangerosi criminali din istorie, obisnuia sa isi tina mama la curent cu actiunile si cuceririle sale.

Daca pentru o planeta era considerat un criminal, pentru mama sa era in stare sa isi dea si viata. Din fiecare oras in care a fost, Heinrich ii trimitea vederi mamei sale, pe care o tinea la curent cu activitati din viata lui.

Seful Gestapo-ului, Himmler, care s-a sinucis inghitind cianura, in mai 1945, a fost un fel de „baiatul mamei”, caci era plin de afectiune in cuvintele pe care le asternea in vederi.

Pentru Heinrich a-si anunta mama de o noua cucerire nu era ceva iesit din comun, asa cum ni se pare noua care ii citim vederile acum.

Nazistul Himmler i-a trimis mamei sale o astfel de vedere la trei zile dupa ce a cucerit Parisul, in iunie 1940. Barbatul se adresa mamei sale cu „draga mami” si o anunta de victorie.

Draga mea mamica, Astazi iti trimit cele mai calde salutari din Paris, oras pe care tocmai l-am ocupat. Sper ca esti bine. Al tau, Heinrich„, asa suna cartea postala din 1940. Este absolut socant modul cum trata actiunile lui Hitler de ocupare a unor teritorii straine, in care era implicat evident si el. Pentru Himmler, acestea era un adevarat prilej de a merge in voiaj, nu la razboi!

Una dintre cele mai paradoxale carti postale trimise de comandantul SS a fost cea cu chipul liderul fascist italian Mussolini, in 1932. De asemenea, chiar si Hitler i-a urat la multi ani doamnei Himmler, cu ocazia aniversarii a 75 de ani.

Citeste mai multe detalii despre scrisorile lui Heinrich Himmler catre mama sa, pe Gandul.info