Cea de-a patra ediție a Școlii de vara organizata de Muzeul Național de Istorie Naturala „Grigore Antipa” își începe cursurile în acest an pe 27 iunie. Programul este dedicat copiilor școlari și tuturor celor care sunt fascinați de natura.
Școala de vara din acest an are trei module și se desfașoara în cinci serii. Pe lânga modulul de Nevertebrate și taxidermie, anul acesta avem și modulele de Herpetologie și de Geologie și paleontologie.
Pe parcursul a doua saptamâni, cursanții vor participa la activitați teoretice și practice având ca subiect cunoașterea, prepararea și conservarea diferitelor grupe de animale în conformitate cu normele standard din muzeele de științele naturii.
Cursurile se desfașoara zilnic între orele 10.00 – 12.00, excepție fac zilele de sâmbata și duminica. Dupa cele doua saptamâni de cursuri și activitați practice, cursanții vor susține un test final care va consta într-un test grila pe desene și texte, proba practica și examinare orala. Examinarea va fi susținuta în Amfiteatrul Muzeului în a treia zi de luni de la începerea cursurilor.
Costul cursului este de 800.000 de lei. Pentru doi copii frați costul cursului este de 1.200.000 de lei. Taxa se achita la Serviciul contabilitate care emite și chitanțele de plata la începutul cursului, la finele lui, în rate sau toții banii odata.
Cursanții pot opta pentru modulele urmatoare:
Modulul I: Nevertebrate și taxidermie
27 iulie – 8 iulie, evaluare luni, 11 iulie
25 iulie – 5 august, evaluare luni, 8 august
22 august – 2 septembrie, evaluare luni, 5 septembrie
Modulul din acest an dedicat nevetebratelor aduce cursanților informații noi și interesante despre lumea insectelor dar și despre rudele lor, paianjenii. Participanții la acest modul vor mai avea ca obiect de studiu moluștele și tehnicile de microscopie, ambele subiecte fiind abordate în premiera la Școala de vara.
Modulul II: Herpetologie
11 iulie – 22 iulie, evaluare luni 25 iulie.
Cei pasionați de „târâtoare” vor afla informații teoretice despre broaște, șerpi și șopârle – câte specii sunt, unde traiesc, cu ce se hranesc – o mulțime de curiozitați și amanunte mai puțin cunoscute, vor vizita colecțiile științifice, vor lua parte la demonstrații practice, atât în laborator cât și pe teren.
Modulul III: Geologie și paleontologie
8 august – 19 august, evaluare luni, 22 august
Cursanții vor afla lucruri interesante despre rocile utile dar și despre evaluarea pietrelor prețioase, despre fenomenele de formare a rocilor și fosilelor, despre nevertebrate fosile marine și chiar despre dinozauri.
Înscrierile se pot face indiferent de perioada cursului, la telefon 312.88.26 interior 137 sau e-mail: [email protected] și [email protected].