Schumi acuzat de frauda

Apropo.ro / 24.04.2002, 10:00
Schumi acuzat de frauda
Considerat somer în Elvetia, Michael Schumacher are un venit de 60-70 milioane de euro anual, pentru care plateste doar un milion impozit. Michael Schumacher a fost acuzat de catre un parlamentar elvetian de frauda fiscala. Hans Strahm, membru al Consiliului National Elvetian, a declarat ca

Considerat somer în Elvetia, Michael Schumacher are un venit de 60-70 milioane de euro anual, pentru care plateste doar un milion impozit.

Michael Schumacher a fost acuzat de catre un parlamentar elvetian de frauda fiscala. Hans Strahm, membru al Consiliului National Elvetian, a declarat ca pilotul german – care locuieste în Elvetia – a evitat plata a 20 milioane de euro în 2001, sub forma de impozite.

„Domnul Schumacher este un hot. A recurs la un truc pentru a însela fiscul elvetian, ca si pe cel german, ceea ce din punct de vedere etic si moral e reprobabil. O frauda în plina regula”, a declarat Strahm. La ce se refera politicianul?

Conform legii elvetiene, Michael Schumacher este somer, „data fiind lipsa totala a pistelor auto din aceasta tara, care îl împiedica sa-si exercite profesiunea de pilot”, dupa cum scrie „Bild am Sonntag”. Germanul s-a stabilit acum cîtiva ani în localitatea Vufflens Le Chateau, în cantonul Vaud, lînga Lacul Geneva.

El a înfiintat pe 5 august 1996 societatea MS Tracy, careia i-a cedat drepturile sale de imagine si publicitate. Compania – al carei nume ramîne un mister, daca „M” si „S” sînt initialele pilotului, nu se stie de unde vine „Tracy” – nu figureaza în registre cu numerele de telefoane, nu are angajati, nici birouri, iar presedintele ei este însusi Michael Schumacher. Adresa firmei este aceeasi cu a locuintei pilotului.

Ca firma aflata pe teritoriul elvetian, MS Tracy ar trebui sa plateasca un impozit de maximum 9,8 la suta. În cantonul Vaud însa, legislatia locala face posibila anularea platii acestei taxe, întrucît Schumacher este somer. Conform unui expert financiar chestionat de „Bild”, chiar daca MS Tracy încheie contracte cu firme germane – ceea ce l-ar fi costat pe Schumacher, daca ramînea în tara sa de origine, un sfert din avere -, compania nu trebuie sa plateasca impozit Germaniei. Singura taxa pe care o plateste Schumi este de aproximativ un milion de euro, pentru sumele care intra în firma MS Tracy. Nu e rau pentru un venit anual de aproximativ 60-70 milioane de euro.

Sursa: www.prosport.ro