Schumacher va fi numit campion al UNESCO

Apropo.ro / 12.04.2002, 09:50
Schumacher va fi numit campion al UNESCO
Pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher va fi numit, luni, campion al UNESCO pentru sport, au anunțat, joi, responsabilii organizației, citați de AFP. Distincția îi va fi acordata lui Schumacher de directorul general al UNESCO, Koichiro Matsuura. Responsabilii

Pilotul german de Formula 1 Michael Schumacher va fi numit, luni, campion al UNESCO pentru sport, au anunțat, joi, responsabilii organizației, citați de AFP.

Distincția îi va fi acordata lui Schumacher de directorul general al UNESCO, Koichiro Matsuura.

Responsabilii UNESCO au decis sa-i acorde aceasta distincție lui Michael Schumacher în semn de recunoaștere pentru rolul pe care l-a avut pilotul în promovarea sportului și pentru contribuția pe care a avut-o la acțiunile UNESCO destinate tinerilor.

Pilotul scuderiei Ferrari a fost numit, în 1995, trimis special al UNESCO pentru educație și sport. Michael Schumacher a facut mai multe donații pentru copii defavorizați, donații ce au permis construirea unei școli la Dakar și a unei clinici pentru copii la Sarajevo.

Pilotul german, care deține patru titluri mondiale în Formula 1, nu a decis sa se retraga din activitatea competiționala daca în acest an va deveni campion pentru a cincea oara. Schumacher a dezmințit zvonurile potrivit carora se va retrage și locul sau la echipa Ferrari va fi luat de columbianul Juan Pablo Montoya, aflat în prezent la echipa Williams-BMW.

„Este de ajuns ca un ziar sa scrie ceva și toata lumea discuta numai despre acel lucru. Sa fie clar: nu am intenția sa ma retrag”, a spus Michael Schumacher.

La rîndul sau, Juan Pablo Montoya a negat faptul ca negociaza un transfer la Ferrari.

Sursa: www.mediafax.ro