Schumacher are o amuleta facuta de un roman

Apropo.ro / 06.04.2002, 14:53
Schumacher are o amuleta facuta de un roman
Pilotul german al echipei Ferrari, Michael Schumacher, cvadruplu campion mondial la Formula 1, poarta, ca amuleta, o brațara realizata de un român, informeaza cotidianul "Bild", citat de publicația "Il Nuovo". În primele trei Mari Premii ale sezonului, din Australia, Malaysia

Pilotul german al echipei Ferrari, Michael Schumacher, cvadruplu campion mondial la Formula 1, poarta, ca amuleta, o brațara realizata de un român, informeaza cotidianul „Bild”, citat de publicația „Il Nuovo”.

În primele trei Mari Premii ale sezonului, din Australia, Malaysia și Brazilia, Michael Schumacher a fost implicat în cîte un incident, dar în cele din urma a reușit sa termine cursa, cîștigînd chiar pe circuitele „Albert Park” din Melbourne și la „Interlagos” din Sao Paulo.

Publicația „Bild” menționeaza ca nu a fost vorba doar de noroc și de îndemînare din partea lui Schumacher, ci și de magia unei amulete realizate de un român. Jurnalul citat noteaza ca pilotul german poarta, la încheietura dreapta, o „brațara magica” de care nu se desparte niciodata, mai ales atunci cînd pleaca în cursa. „Bild” scrie ca nu este exclus ca aceasta amuleta sa îl pazeasca pe Schumacher și de principalii sai rivali, Ralph Schumacher și Juan Pablo Montoya.

Brațara purtata de Schumacher a fost realizata de Alin Albanu, descendentul unei familii de români care, înca din anii ’20 și timp de mai multe generații, au devenit renumiți pentru brațarile pe care le fac. „Aceasta brațara a lui Michael Schumacher nu este doar norocoasa, dar îl ferește de lucruri rele pe cel care o poarta”, spune realizatorul ei, stabilit acum la Monte Carlo.

„Secretul acestei brațari sta în lucratura sa deosebita, care conține modele chinezești”, susține aceeași sursa, care precizeaza ca o brațara similara este purtata de directorul sportiv de la Ferrari, Jean Todt.

Sursa: www.mediafax.ro