Scapa de celulita cu ajutorul mararului
Nutritionistii recomanda consumul moderat de carne, dupa
sarbatoarea care tocmai a trecut, si necesitatea unui consum mai
mare de legume si fructe, acestea avand rol de detoxifiere
a organismului.
Medicii mentioneaza ca ardeii, castravetii, rosiile, ceapa,
ridichile, usturoiul verde si morcovul reprezinta o sursa bogata de
vitamine si minerale. „Contin multa apa si fibre, iar, pe langa
faptul ca „umfla burta”, aceste alimente accelereaza tranzitul
intestinal lent si ajuta organismul sa absoarba mai repede
grasimile acumulate in ultimele zile”, explica nutritionistul
Mihaela Bilic.
Mararul si patrunjelul nu trebuie mancate doar pe post de
condiment, ci in cantitati mai mari. „Mararul este
principalul inamic al
celulitei, iar patrunjelul contine mai multa vitamina C decat
citricele”, precizeaza nutritionistul.
100 de grame de marar contin 100 mg de vitamina C, iar aceeasi
cantitate de patrunjel contine 200 mg de vitamina C. Patrunjelul si
mararul pot fi preparate si folosite ca: suc de frunze, suc de
radacini, pulbere, cataplasma.
Citeste mai multe detalii despre
mararul si efectele sale asupra celulitei, pe Gandul